פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      "עוגת" עלי גפן משגעת

      מחפשים ארוחת בוקר מקורית, יפה ובעיקר טעימה? קבלו עוגה של עלי גפן, שהיא מצד אחד פשוטה, ארצית ומסורתית, ומצד שני מפונפנת ולא שגרתית.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת עלי גפן של מירב שיינר (נמרוד סונדרס)
      עוגת עלי גפן של מירב שיינר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית בקוטר 30 ס"מ:
      • 1/2 חבילה בצק פילאס
      • 35 עלי גפן גדולים
      • 1/2 כוס אורז בסמטי מבושל
      • 1/2 כוס עדשים כתומות מושרות
      • 70 גר' שזיפים מיובשים קצוצים
      • 1 כף תבלין ראס אל חנות
      • 1 כף מחוקה מלח שולחן
      • 1 כף מחוקה פלפל שחור גרוס
      • 1 כוס מיץ לימון
      • 1 כוס שמן זית
      • 1 ליטר מים פושרים
      • להגשה:
      • 1 מכל יוגורט כבשים
      • 2 חופנים של צנובר קלוי
      • עלי נענע טריים/ מעט מיץ לימון
      • שמן זית לבזיקה

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את הבצק ליריעות ברוחב 10 ס"מ, ומרפדים את התבנית באופן רנדומלי, עד שכל תחתיתה ושוליה מכוסים בבצק. מכניסים למקרר.
      • 2. מכינים את עלי הגפן: מניחים קערה עם מים רותחים לצד קערה עם מי קרח. חולטים את העלים במשך דקה (עד שהם משנים מעט את צבעם) ומעבירים למי הקרח. את העלים החלוטים מניחים (אפשר גם בערימה) על צלחת כשהם פתוחים על צדם החלק.
      • 3. בקערה קטנה מערבבים היטב אורז, עדשים, שזיפים ותבלינים לכדי עיסה דביקה.
      • 4. מניחים עלה גפן על משטח עבודה כשצדו המחוספס פונה מעלה והחלק מטה. מניחים כפית מהעיסה על בסיס העלה, מגלגלים תוך הידוק, מקפלים לאורך משני הצדדים וממשיכים לגלגל עד שמקבלים צורה של אצבע.
      • 5. מניחים בסיר סוטאז' כשקצה העלה הנותר פונה מטה. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
      • 6. כשכל העלים המגולגלים בסיר, יוצקים מלמעלה את מיץ הלימון, שמן הזית והמים, ומבשלים במכסה סגור על אש קטנה כ-20-30 דקות. יש להקפיד על מכסה שאוטם היטב. בודקים במהלך הבישול שיש מספיק נוזלים, ובמידת הצורך מוסיפים מים רותחים לכדי כיסוי הממולאים.
      • 7. מצננים את הממולאים בסיר ללא מכסה על משטח קר.
      • 8. בינתיים מוציאים את התבנית עם הבצק, דוקרים במזלג במרווחים של 2-3 ס"מ, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לאפייה של 15 דקות. מוציאים ומצננים 5 דקות.
      • 9. מסדרים את עלי הגפן הממולאים בתבנית עם הבצק האפוי, ויוצקים מעל בנדיבות את היוגורט, הצנוברים, הנענע, מיץ הלימון ושמן הזית. פורסים משולשים ומגישים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -