פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בסבוסה סולת שקדים

      בסבוסה, או עוגת הסולת של מיכל בוטון, היא אחת המעוגות הכי ישראליות שיש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת סולת של מיכל בוטון (ספק 500 , נמרוד סונדרס)
      עוגת סולת של מיכל בוטון (ספק 500 , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית מלבנית 27/33 (יוצא כ-30 יחידות)
      • 5 ביצים מופרדות
      • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
      • 240 מ"ל חלב שקדים (כוס)
      • 180 מ"ל שמן קנולה (כוס פחות כף)
      • 100 גרם קמח (1/2 כוס +3 כפות)
      • 150 גרם סולת (3/4 כוס)
      • 50 גרם אבקת שקדים
      • 10 גרם אבקת אפיה (שקית)
      • סירופ שקדים:
      • 350 מ"ל חלב שקדים (3/4 1 כוסות)
      • 200 גרם סוכר (כוס)

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים חלב שקדים וסוכר ומצמצמים כרבע שעה על אש נמוכה. מחממים בשנית לקראת סיום אפיית העוגה.
      • 2. מקציפים חלבונים עם הסוכר כ-7 דקות במהירות גבוהה ומיד לאחר מכן מוסיפים פנימה את החלמונים בהדרגה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם דק את שמן הקנולה.
      • 3. לאחר מכן מוסיפים כשליש מכמות היבשים (קמח, סולת, אבקת שקדים, אבקת אפיה) ושליש מחלב השקדים לסירוגין.
      • יש לחזור על הפעולה עוד פעמיים.
      • 4. משטחים על תבנית מלבנית 27/33 ואופים ב-170 מעלות כחצי שעה (עד שקיסם הננעץ יוצא עם פרורים לחים).
      • 5. מוציאים מהתנור ופורסים למעוינים עוד כשהעוגה חמה ומיד לאחר מכן שופכים באופן שווה את סירופ השקדים לספיגה.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -