מתכונים חמים

בסבוסה סולת שקדים

בסבוסה, או עוגת הסולת של מיכל בוטון, היא אחת המעוגות הכי ישראליות שיש

מתכון מאת: מיכל בוטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת סולת של מיכל בוטון (צילום: ספק 500, נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית מלבנית 27/33 (יוצא כ-30 יחידות)
  • 5 ביצים מופרדות
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 240 מ"ל חלב שקדים (כוס)
  • 180 מ"ל שמן קנולה (כוס פחות כף)
  • 100 גרם קמח (1/2 כוס +3 כפות)
  • 150 גרם סולת (3/4 כוס)
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 10 גרם אבקת אפיה (שקית)
  • סירופ שקדים:
  • 350 מ"ל חלב שקדים (3/4 1 כוסות)
  • 200 גרם סוכר (כוס)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים חלב שקדים וסוכר ומצמצמים כרבע שעה על אש נמוכה. מחממים בשנית לקראת סיום אפיית העוגה.
  • 2. מקציפים חלבונים עם הסוכר כ-7 דקות במהירות גבוהה ומיד לאחר מכן מוסיפים פנימה את החלמונים בהדרגה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם דק את שמן הקנולה.
  • 3. לאחר מכן מוסיפים כשליש מכמות היבשים (קמח, סולת, אבקת שקדים, אבקת אפיה) ושליש מחלב השקדים לסירוגין.
  • יש לחזור על הפעולה עוד פעמיים.
  • 4. משטחים על תבנית מלבנית 27/33 ואופים ב-170 מעלות כחצי שעה (עד שקיסם הננעץ יוצא עם פרורים לחים).
  • 5. מוציאים מהתנור ופורסים למעוינים עוד כשהעוגה חמה ומיד לאחר מכן שופכים באופן שווה את סירופ השקדים לספיגה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully