פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

      מתכון לקציצות בקר אפויות ומנצחות של מעדניית דליקטסן בתל אביב, שמוגשות ברוטב עגבניות ואפונה

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      קציצות בקר עם רוטב עגבניות ואפונה של
      קציצות בקר עם רוטב עגבניות ואפונה של "דליקטסן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לכ-25 קציצות:
      • לקציצות:
      • 1 ק"ג בשר בקר טחון
      • 2 בצלים בינוניים קצוצים
      • 3 גבעולי סלרי קצוצים
      • 2 שיני שום
      • 1/2 כוס יין לבן
      • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
      • 1/2 כוס פירורי לחם
      • 2 ביצים
      • שמן זית או קנולה
      • מלח
      • פלפל שחור
      • אורגנו יבש
      • לרוטב:
      • 1 בצל קצוץ
      • שמן זית
      • 4 קופסאות (כל קופסה במשקל 400 גרם) עגבניות איטלקיות מקולפות, רצוי קצוצות
      • בזיליקום
      • מלח
      • פלפל שחור
      • קורט אורגנו טרי
      • אפונה קפואה

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הקציצות: לטגן במעט שמן את הבצלים, הסלרי והשום. כשהירקות רכים אבל ללא צבע, מוסיפים את היין הלבן, מצמצמים ומקררים לגמרי.
      • 2. מערבבים היטב את הבשר, תערובת הבצל, פירורי הלחם, הפטרוזיליה הקצוצה והביצים עד לקבלת תערובת אחידה, ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. נותנים לתערובת לנוח 1/2 שעה.
      • 3. מחלקים את התערובת לקציצות במשקל 60 גרם כל אחת, ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
      • 4. מכניסים לתנור בטמפרטורה של 260 מעלות לכ-15-25 דקות.
      • 5. מכינים את הרוטב: בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את העגבניות הקצוצות עם הנוזל שבקופסה, מתבלים במלח ובפלפל שחור, ומבשלים במשך כ-11 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול, ומרתיחים את הרוטב. מוסיפים את הקציצות, ומבשלים עם מכסה במשך 11 דקות.
      • 6. מפזרים אפונה קפואה מעל, לפי הטעם. מרתיחים ומכבים.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -