מתכונים חמים

קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

מתכון לקציצות בקר אפויות ומנצחות של מעדניית דליקטסן בתל אביב, שמוגשות ברוטב עגבניות ואפונה

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קציצות בקר עם רוטב עגבניות ואפונה של "דליקטסן

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-25 קציצות:
  • לקציצות:
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • שמן זית או קנולה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אורגנו יבש
  • לרוטב:
  • 1 בצל קצוץ
  • שמן זית
  • 4 קופסאות (כל קופסה במשקל 400 גרם) עגבניות איטלקיות מקולפות, רצוי קצוצות
  • בזיליקום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט אורגנו טרי
  • אפונה קפואה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציצות: לטגן במעט שמן את הבצלים, הסלרי והשום. כשהירקות רכים אבל ללא צבע, מוסיפים את היין הלבן, מצמצמים ומקררים לגמרי.
  • 2. מערבבים היטב את הבשר, תערובת הבצל, פירורי הלחם, הפטרוזיליה הקצוצה והביצים עד לקבלת תערובת אחידה, ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. נותנים לתערובת לנוח 1/2 שעה.
  • 3. מחלקים את התערובת לקציצות במשקל 60 גרם כל אחת, ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
  • 4. מכניסים לתנור בטמפרטורה של 260 מעלות לכ-15-25 דקות.
  • 5. מכינים את הרוטב: בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את העגבניות הקצוצות עם הנוזל שבקופסה, מתבלים במלח ובפלפל שחור, ומבשלים במשך כ-11 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול, ומרתיחים את הרוטב. מוסיפים את הקציצות, ומבשלים עם מכסה במשך 11 דקות.
  • 6. מפזרים אפונה קפואה מעל, לפי הטעם. מרתיחים ומכבים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully