פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שומשומיות

      עוגיות שומשום ים תיכוניות עם טוויסט של סוכר חום, שמעניק להן טעם עמוק וגוון ענברי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיות שומשום (מערכת וואלה! NEWS , מירב שיינר)
      עוגיות שומשום (מערכת וואלה! NEWS , מירב שיינר)

      מצרכים

      • 20 עוגיות
      • 120 גרם חמאה בטמפ' החדר
      • 60 גרם סוכר חום (1/4 כוס סוכר חום)
      • 80 גרם סוכר לבן (1/4 כוס+2 כפות שטוחות)
      • 1 ביצה גדולה
      • 1/2 כפית תמצית וניל
      • 1/2 כפית סודה לשתיה
      • 1 כפית מים חמים
      • 230 גרם קמח (1 2/3 כוסות)
      • 60 גרם שומשום

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה בינונית (באופן ידני: קערת ניירוסטה עם מטרפה או קערת מיקסר עם וו גיטרה) מקרימים את החמאה ושני סוגי הסוכר כשלוש דקות עד לקבלת עיסה חלקה.
      • 2. מוסיפים פנימה את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים היטב (עוברים לבלון הקצפה).
      • 3. בקערית קטנטנה מערבבים את המים והסודה לשתיה עד להמסה ומוסיפים לעיסת החמאה. מקציפים עד להטמעה מלאה.
      • 4. מוסיפים את הקמח בשתי פעימות ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה הומוגנית ויפה.
      • 5. מוסיפים מחצית מכמות השומשום לתערובת העוגיות ומערבבים היטב.
      • 6. יוצרים מהבצק עיגולים בגודל כדור טניס שולחן. פוחסים את העיגולים היטב משני הצדדים על זרעי השומשום הנותרים ומניחים על תבנית האפיה. שומרים על מרווחים של 2-3 ס"מ בין העוגיות.
      • 7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו במשך 15 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט ונוצרים בהן בקעים קטנים.
      • 8. מוציאים מהתנור ומעבירים על גבי רשת צינון. מאפשרים לעוגיות להתקרר לגמרי - כך נהנים ממרקם פציח במיוחד.
      • אוכלים יחד עם כוס תה או קפה חזק ומתוק ושומרים בצנצנת זכוכית אטומה עד כחודש ימים.
      • עוד טיפים
      • במקרה והעוגיות איבדו ממרקמן הפריך ניתן לקלותן בתנור כ-2 דקות בחום של 180 מעלות, להוציא ולצנן רבע שעה ולאכול מיד.
      • * ניתן להוסיף לעוגיות פיצוחים קלויים, שוקולד צ'יפס מריר, צימוקים קטנים, גרעיני חמניה קלויים, עד 10% מסך משקל כל הבצק.
      • * ניתן להעשיר את טעמן וריחן בהוספת 1/2 כפית תמצית שקדים איכותית, זסט תפוז או לימון אחד.
      • * כדאי לקלות את השומשום לפני השימוש (על מנת לקבל טעם וארומה חזקים יותר).

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -