מתכונים חמים

שומשומיות

עוגיות שומשום ים תיכוניות עם טוויסט של סוכר חום, שמעניק להן טעם עמוק וגוון ענברי

מתכון מאת: מירב שיינר ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות שומשום

מחשבון המרות

מצרכים

  • 20 עוגיות
  • 120 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 60 גרם סוכר חום (1/4 כוס סוכר חום)
  • 80 גרם סוכר לבן (1/4 כוס+2 כפות שטוחות)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית מים חמים
  • 230 גרם קמח (1 2/3 כוסות)
  • 60 גרם שומשום

אופן ההכנה

  • 1. בקערה בינונית (באופן ידני: קערת ניירוסטה עם מטרפה או קערת מיקסר עם וו גיטרה) מקרימים את החמאה ושני סוגי הסוכר כשלוש דקות עד לקבלת עיסה חלקה.
  • 2. מוסיפים פנימה את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים היטב (עוברים לבלון הקצפה).
  • 3. בקערית קטנטנה מערבבים את המים והסודה לשתיה עד להמסה ומוסיפים לעיסת החמאה. מקציפים עד להטמעה מלאה.
  • 4. מוסיפים את הקמח בשתי פעימות ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה הומוגנית ויפה.
  • 5. מוסיפים מחצית מכמות השומשום לתערובת העוגיות ומערבבים היטב.
  • 6. יוצרים מהבצק עיגולים בגודל כדור טניס שולחן. פוחסים את העיגולים היטב משני הצדדים על זרעי השומשום הנותרים ומניחים על תבנית האפיה. שומרים על מרווחים של 2-3 ס"מ בין העוגיות.
  • 7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו במשך 15 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט ונוצרים בהן בקעים קטנים.
  • 8. מוציאים מהתנור ומעבירים על גבי רשת צינון. מאפשרים לעוגיות להתקרר לגמרי - כך נהנים ממרקם פציח במיוחד.
  • אוכלים יחד עם כוס תה או קפה חזק ומתוק ושומרים בצנצנת זכוכית אטומה עד כחודש ימים.
  • עוד טיפים
  • במקרה והעוגיות איבדו ממרקמן הפריך ניתן לקלותן בתנור כ-2 דקות בחום של 180 מעלות, להוציא ולצנן רבע שעה ולאכול מיד.
  • * ניתן להוסיף לעוגיות פיצוחים קלויים, שוקולד צ'יפס מריר, צימוקים קטנים, גרעיני חמניה קלויים, עד 10% מסך משקל כל הבצק.
  • * ניתן להעשיר את טעמן וריחן בהוספת 1/2 כפית תמצית שקדים איכותית, זסט תפוז או לימון אחד.
  • * כדאי לקלות את השומשום לפני השימוש (על מנת לקבל טעם וארומה חזקים יותר).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully