מתכונים חמים

ברד פודינג סופגניות

מאפה מושחת במיוחד שמציע לכם שימוש לסופגניות מאתמול. שמנת, ביצה ושזיפים מיובשים וקיבלתם את אותה הגברת בשינוי אדרת

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

מאפה סופגניות ברד פודינג

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכלי מלבני בקוטר 30*20 ס"מ, מומלץ פיירקס או מקרמיקה
  • 4 סופגניות ללא מילוי, חתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • מעט חמאה לשימון התבנית
  • לבלילה
  • 360 מ"ל חלב 3% (כוס וחצי)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 3 ביצים בגודל M
  • גרגירים מ-1/2 תרמיל וניל/כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • לשזיפים (אופציונלי - לא חובה)
  • 100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
  • 20 מ"ל ברנדי/ מיץ תפוזים/יין אדום (כף+כפית)
  • 240 מ"ל מים פושרים (כוס)
  • לציפוי
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כפית קינמון טחון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את השזיפים במים וברנדי/מיץ תפוזים/יין כשעה.
  • 2. משמנים את התבנית בחמאה.
  • 3. מסדרים את פרוסות הסופגניות עם חפיפה (כמו רעפים) בשתי שכבות.
  • 4. טומנים את השזיפים המושרים בין הסופגניות, כך שרק יציצו.
  • 5. שופכים את הבלילה בעדינות כך שתכסה את הסופגניות.
  • 6. עוטפים בניילון נצמד ולמניחים במקרר לספיגת הנוזלים לשעתיים עד לילה.
  • 7. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  • 8. מפזרים מעל המאפה סוכר וקינמון, אופים כ-40 דקות עד להזהבת הסופגניות. מגישים לאחר צינון של כרבע שעה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully