פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      רולדה תותים וקצפת

      עוגת רולדה חורפית מושלמת בסגנון אירופאי עם תותים וקצפת, שתתאים מאוד גם למסיבת השנה החדשה

      4 מדרגים / 3.43 כוכבים

      מצרכים

      • ל-2 רולדות קטנות:
      • לבצק:
      • 100 גרם אבקת סוכר (כוס מינוס שתי כפות)
      • 100 גרם שקדים טחונים (כוס)
      • 50 גרם קמח (5 כפות)
      • 3 ביצים גדולות
      • 3 חלבונים
      • 30 גרם סוכר (3 כפות שטוחות)
      • 20 גרם חמאה מומסת
      • למלית:
      • 500 מיל' שמנת להקצפה
      • 2 כפות סוכר
      • 1 כף אבקת וניל לקצפת/ פודינג אינסטנט
      • 100 גרם תותים טריים שטופים ויבשים

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה בינונית מערבבים יחד את אבקת הסוכר, אבקת השקדים, הקמח וביצים, למסה אחידה.
      • 2. בקערה נפרדת מקציפים (אפשר ידנית) את החלבונים עם הסוכר לכדי מסה תפוחה, לבנה ומבריקה (אין צורך להגיע למצב של מסה נוקשה מדי מאחר וזו תתמזג עם המסה הקודמת).
      • 3. מתחילים לאחד בין שתי הקערות בהשוואת מרקמים (זה רק נשמע מסובך): לוקחים מעט מן המרקם הקל - קצף החלבונים, מכניסים למסה הגדולה ומערבבים היטב. יוצקים מחצית ממסת החלבונים המוקצפים שוב ומקפלים בעדינות ובתנועות עיטוף. ממשיכים עם מה שנותר כנ"ל.
      • 4. מוסיפים את החמאה המומסת לתוך התערובת וגם כן מקפלים ומטמיעים בעדינות.
      • 5. מחממים תנור ל-165 מעלות טורבו, מרססים ומרפדים תבנית אפיה בגודל 40x35 ועליה יוצקים את התערובת המוכנה. משטחים את התערובת על פני כל התבנית באופן שווה (אפשר להיעזר בפלטה ישרה גדולה, למי שיש או בלקקן גדול. גם סרגל ארוך מפלסטיק יכול להועיל כאן).
      • 6. ואופים במשך 7-8 דקות עד שהבצק אפוי לחלוטין (אמור להגיע להזהבה עדינה וקלה ולתפיחה בת 3-5 מ"מ, על פני השטח יופיעו בועות קטנות שישוו לבצק מראה אוורירי).
      • 7. בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת, סוכר ואבקת וניל לקצף יציב וחזק. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
      • 8. בתום האפייה מוציאים ומצננים בתבנית כ-2 דקות. מגלגלים בעדינות את הבצק לצורת רולדה רפויה ונותנים לו "לקבל את הצורה" למשך 2 דקות. מחזירים למצב שטוח.
      • 9. מתחילים בהרכבה הסופית: מורחים את הקצפת מעל לבצק באופן אחיד ושווה. מניחים על דש הבצק, בחלקו התחתון, תותים חצוים לשניים ומתחילים לגלגל תוך הפעלת לחץ קל על מנת ליצור רולדה הדוקה ויציבה. מגיעים לחצי התבנית ועוצרים. חותכים צמוד למקום שבו הפסקנו לגלגל. ממשיכים לרולדה השניה כנ"ל. מכניסים למקרר לצינון לשעה.
      • 10. מוציאים מן המקרר ומקשטים במה שאוהבים: שוקולד מומס, מה שנותר מן הקצפת, תותים טריים, קוקוס טחון, שברי מקופלת, ו/או כל תוספת אחרת שתמצאו במזווה. פורסים בעדינות לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ ומגישים בלוויית משקה חם שאוהבים.
      • שדרוגים והצעות נוספות:
      • * לבצק שוקולדי ניתן להוסיף כף שטוחה של אבקת קקאו משובח + כף שטוחה של אבקה להכנת שוקו. ניתן גם לגרר מעט שוקולד מריר פנימה ואז מתקבל בצק עדין מנוקד בשוקולד. אפשר הוסיף לבצק חופן סוכריות צבעוניות, בשביל הילדים.
      • * לאלו מכם שרוצים לשלב את הרולדה כחלק מעוגת יומהולדת צבעונית או כחלק מעוגה חגיגית יותר, ניתן להוסיף רבע כפית של אבקת צבע מאכל טבעי לטעמכם ובכך ליצור לאחר מכן תוספות צבעוניות כמו: גלגלים, עיניים, פרחים וכו'.
      • * במקום התותים אפשר לשלב כל פרי משומר או טרי אחר שאוהבים בתנאי שהוא מסונן ומיובש היטב מנוזלים מיותרים.
      • * גם את טעמה של הקצפת ניתן להעשיר עם המרת אבקת הוניל לאבקת שוקו או תות. אפשר גם לחתוך את התותים /הפירות האחרים לקוביות קטנטנות ולערבב עם הקצפת ולמרוח על הבצק.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -