הרולדה מכילה את המכנה המשותף שכולם אוהבים - בצק רך ואוורירי, קצפת ותותים - ותככב כקינוח משפחתי נהדר לסוף השבוע.
היא עשויה, תאמינו או לא, מבצק במתכונתו הבסיסית ביותר, עם כל מה שאנחנו כבר מכירים - הפרדת ביצים, חיבור בין יבשים לרטובים וגם השוואת מרקמים. אבל הפלא הקטן פה הוא צורת האפייה וההרכבה שמאפשרים משחק אינסופי בצבעים וטעמים, וזאת בנוסף לזמן הכנה ואפייה קצרים משמעותית מהבחושה - האחות הגדולה של הרולדה. ברגע שמבינים את הפטנט, אין קל להכנה ממנה והיא טובה למקרה שאורחים נוחתים עליכם בהתראה קצרה.
שדרוגים והצעות נוספות:
* לבצק שוקולדי ניתן להוסיף כף שטוחה של אבקת קקאו משובח + כף שטוחה של אבקה להכנת שוקו. ניתן גם לגרר מעט שוקולד מריר פנימה ואז מתקבל בצק עדין מנוקד בשוקולד.
* לאלו מכם שרוצים לשלב את הרולדה כחלק מעוגת יומולדת צבעונית או כחלק מעוגה חגיגית יותר, ניתן להוסיף לבצק חופן סוכריות צבעוניות או רבע כפית של אבקת צבע מאכל טבעי לטעמכם ובכך ליצור לאחר מכן תוספות צבעוניות כמו: גלגלים, עיניים, פרחים וכו'.
* במקום התותים אפשר לשלב כל פרי משומר או טרי אחר שאוהבים בתנאי שהוא מסונן ומיובש היטב מנוזלים מיותרים.
* גם את טעמה של הקצפת ניתן להעשיר עם המרת אבקת הוניל לאבקת שוקו או תות. אפשר גם לחתוך את התותים /הפירות האחרים לקוביות קטנטנות ולערבב עם הקצפת ולמרוח על הבצק.
רולדה תותים וקצפת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק עבור 2 רולדות
- 100גרםאבקת סוכר (1 כוס מינוס שתי כפות)
- 100גרםשקדים טחונים (כוס)
- 50גרםקמח לבן (5 כפות)
- 3ביצים L
- 3חלבונים
- 30גרםסוכר (3 כפות שטוחות)
- 20גרםחמאה
למלית
- 500מ״לשמנת מתוקה 38%
- 2כפותסוכר
- 1כףאינסטנט פודינג וניל
- 100גרםתותים טריים שטופים ויבשים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים רולדה תותים וקצפת?
- 1בצק הרולדות: בקערה בינונית מערבבים יחד את אבקת הסוכר, אבקת השקדים, הקמח והביצים, למסה אחידה.
- 2בקערה נפרדת מקציפים (אפשר ידנית) את החלבונים עם הסוכר לכדי מסה תפוחה, לבנה ומבריקה (אין צורך להגיע למצב של מסה נוקשה מדי מאחר וזו תתמזג עם המסה הקודמת).
- 3מאחדים בין שתי הקערות בהשוואת מרקמים (זה רק נשמע מסובך): לוקחים מעט מן המרקם הקל - קצף החלבונים - מכניסים למסה הגדולה ומערבבים היטב. יוצקים מחצית ממסת החלבונים המוקצפים שוב ומקפלים בעדינות ובתנועות קיפול. ממשיכים עם מה שנותר כנ"ל.
- 4מוסיפים את החמאה המומסת לתוך התערובת וגם אותה מקפלים ומטמיעים בעדינות.
- 5מרססים ומרפדים תבנית אפייה בגודל 40x35 ועליה יוצקים את התערובת המוכנה. משטחים את התערובת על פני כל התבנית באופן שווה (אפשר להיעזר בפלטה ישרה גדולה או לקקן גדול. גם סרגל ארוך מפלסטיק יכול להועיל כאן).
- 6אופים במשך 7-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות טורבו, עד שהבצק אפוי לחלוטין (אמור להגיע להזהבה עדינה וקלה ולתפיחה בת 3-5 מ"מ. על פני השטח יופיעו בועות קטנות שישוו לבצק מראה אוורירי).
- 7בתום האפייה מוציאים ומצננים בתבנית כ-2 דקות. מגלגלים בעדינות את הבצק לצורת רולדה רפויה ונותנים לו "לקבל את הצורה" למשך 2 דקות. מחזירים למצב שטוח.
- 8בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת, סוכר ואבקת וניל לקצף יציב וחזק. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- 9מרכיבים: מורחים את הקצפת מעל לבצק באופן אחיד ושווה. מניחים בחלקו התחתון תותים חצוים לשניים ומתחילים לגלגל תוך הפעלת לחץ קל על מנת ליצור רולדה הדוקה ויציבה. מגיעים לחצי התבנית ועוצרים. חותכים צמוד למקום שבו הפסקנו לגלגל. ממשיכים לרולדה השנייה באותה הצורה. מכניסים למקרר לצינון לשעה.
- 10מוציאים מן המקרר ומקשטים במה שאוהבים: שוקולד מומס, מה שנותר מן הקצפת, תותים טריים, קוקוס טחון, שברי מקופלת, ו/או כל תוספת אחרת שתמצאו במזווה. פורסים בעדינות לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ ומגישים.
מורחים את הקצפת מעל לבצק באופן אחיד ושווה/נמרוד סונדרס מניחים על חלקו התחתון של הבצק תותים ומתחילים לגלגל/נמרוד סונדרס מגיעים לחצי התבנית ועוצרים/נמרוד סונדרס חותכים וממשיכים לרולדה השניה/נמרוד סונדרס