תבשיל דייגים סציליאני
השף מיכאל גרטופסקי ממסעדת "צ'יקטי", מכניס אל החורף שלנו ניחוחות של ים עם קדירת דגים וקוסקוס שהגיעה היישר מחופי סיציליה הרחוקה.
תבשיל דייגים עשיר מסיציליה (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- ל-2 סועדים:
- 400 גרם דג ים מחולק לשני נתחים (לוקוס/ מוסר/ פלמידה לבנה)
- 1 בצל לבן קטן קצוץ לקוביות
- 1 צ'ילי ירוק פרוס לטבעות
- 3 כפות עגבניות איטלקיות קצוצות
- חצי כוס יין לבן יבש
- 2 כפות קוסקוס דק (אינסטנט)
- 3 עלי בזיליקום קרועים ביד
- 1 כף עלי אורגנו
- שמן זית
- פטרוזיליה או כוסרה קצוצה להגשה
- 1. במחבת עמוקה מאדים שום, בצל, צ'ילי, בזיליקום ואורגנו עד לשקיפות.
- 2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מתבלים במלח, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים.
- 3.מניחים את פילה הדג במחבת עם העור כלפי מעלה. מוסיפים מים עד לכיסוי הדג ומביאים לרתיחה.
- 4. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקוסקוס מסביב לדג, מבשלים על סף בעבוע עד שהדג מוכן. מסיימים בזילוף שמן זית ופטרוזיליה או כוסברה קצוצה מעל.
- 5. מעבירים לקערת הגשה או מגישים בתוך המחבת עם לימון בצד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה