מתכונים חמים

תבשיל דייגים סציליאני

השף מיכאל גרטופסקי ממסעדת "צ'יקטי", מכניס אל החורף שלנו ניחוחות של ים עם קדירת דגים וקוסקוס שהגיעה היישר מחופי סיציליה הרחוקה.

מתכון מאת: מיכאל גרטופסקי, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

תבשיל דייגים עשיר מסיציליה (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 סועדים:
  • 400 גרם דג ים מחולק לשני נתחים (לוקוס/ מוסר/ פלמידה לבנה)
  • 1 בצל לבן קטן קצוץ לקוביות
  • 1 צ'ילי ירוק פרוס לטבעות
  • 3 כפות עגבניות איטלקיות קצוצות
  • חצי כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות קוסקוס דק (אינסטנט)
  • 3 עלי בזיליקום קרועים ביד
  • 1 כף עלי אורגנו
  • שמן זית
  • פטרוזיליה או כוסרה קצוצה להגשה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במחבת עמוקה מאדים שום, בצל, צ'ילי, בזיליקום ואורגנו עד לשקיפות.
  • 2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מתבלים במלח, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים.
  • 3.מניחים את פילה הדג במחבת עם העור כלפי מעלה. מוסיפים מים עד לכיסוי הדג ומביאים לרתיחה.
  • 4. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקוסקוס מסביב לדג, מבשלים על סף בעבוע עד שהדג מוכן. מסיימים בזילוף שמן זית ופטרוזיליה או כוסברה קצוצה מעל.
  • 5. מעבירים לקערת הגשה או מגישים בתוך המחבת עם לימון בצד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully