פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל דייגים סציליאני

      השף מיכאל גרטופסקי ממסעדת "צ'יקטי", מכניס אל החורף שלנו ניחוחות של ים עם קדירת דגים וקוסקוס שהגיעה היישר מחופי סיציליה הרחוקה.

      2 מדרגים / 3.33 כוכבים

      תבשיל דייגים עשיר מסיציליה (דרור עינב)
      תבשיל דייגים עשיר מסיציליה (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-2 סועדים:
      • 400 גרם דג ים מחולק לשני נתחים (לוקוס/ מוסר/ פלמידה לבנה)
      • 1 בצל לבן קטן קצוץ לקוביות
      • 1 צ'ילי ירוק פרוס לטבעות
      • 3 כפות עגבניות איטלקיות קצוצות
      • חצי כוס יין לבן יבש
      • 2 כפות קוסקוס דק (אינסטנט)
      • 3 עלי בזיליקום קרועים ביד
      • 1 כף עלי אורגנו
      • שמן זית
      • פטרוזיליה או כוסרה קצוצה להגשה

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת עמוקה מאדים שום, בצל, צ'ילי, בזיליקום ואורגנו עד לשקיפות.
      • 2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מתבלים במלח, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים.
      • 3.מניחים את פילה הדג במחבת עם העור כלפי מעלה. מוסיפים מים עד לכיסוי הדג ומביאים לרתיחה.
      • 4. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקוסקוס מסביב לדג, מבשלים על סף בעבוע עד שהדג מוכן. מסיימים בזילוף שמן זית ופטרוזיליה או כוסברה קצוצה מעל.
      • 5. מעבירים לקערת הגשה או מגישים בתוך המחבת עם לימון בצד.

      עוד מתכוני מרקים

      תבשיל דייגים סציליאני
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -