פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פשטידת פתיתים ואנטיפסטי

      הפתיתים מאתמול הם הפשטידה של מחר. פשטידה נפלאה שלא דורשת הרבה עבודה ומנצלת את כל מה שאגרנו במקרר במהלך השבוע כולל הצעות לגיוון שיתאימו לכולם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פשטידת פתיתים ואנטיפסטי (נמרוד סונדרס)
      פשטידת פתיתים ואנטיפסטי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית פאי משפחתית בקוטר 28 ס"מ
      • 500 גרם פתיתים מבושלים לפי הוראות הכנה
      • 300 גרם אנטיפסטי (ירקות קלויים בתנור עם מעט שמן זית, מלח גס ועשבי תיבול; חציל, פלפל, כרובית, זוקיני, בטטה, שום)
      • 200 גרם גבינת אמנטל או כל גבינה צהובה אחרת
      • 3 ביצים (בגודל M)
      • 100 מיל' שמנת לבישול
      • 50 גרם פירורי פנקו (בערך חצי כוס)
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • תרסיס שמן ופירורי לחם לריפוד התבנית

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים את התבנית (אפשר בחמאה או בתרסיס). מפזרים מעל פירורי לחם כך שירפדו היטב את התחתית והשוליים.
      • 2. אל תוך קערה גדולה מכניסים את הביצים והשמנת ומקציפים במטרפה. מוסיפים תבלינים וגבינה ומערבבים.
      • 3. מכניסים פנימה את הפתיתים המבושלים, הירקות הקלויים (עם המיצים ועשבי התיבול) ופירורי הפנקו ומערבבים היטב את הכל לתערובת אחידה.
      • 4. יוצקים את התערובת לתוך תבנית האפייה ומכסים היטב בנייר אלומיניום.
      • 5. אופים כשעה (50-60 דקות), מוציאים ומגישים מיד. ניתן גם להגיש בטמפרטורת החדר.
      • הצעות לגיוון:
      • 1. את הפתיתים ניתן להמיר בכל סוגי הפסטה, אולם את הסוג פנה ופפרדלה רצוי לבשל מעט יותר זמן.
      • 2. ניתן להמיר מחצית מכמות השמנת לגבינה לבנה 5% ואת הגבינה הצהובה לדלת שומן 9%.
      • 3. ניתן לשלב שבבי בצל מטוגן או כל תערובת אחרת שאוהבים (בחנויות התבלינים מוכרים כתערובות לאורז).
      • 4. ניתן להמיר את האנטיפסטי למוצרים זמינים מקופסאות שימורים או ירקות קפואים כגון: טונה, מקרל, סרדינים, אפונה וגזר, תירס וכו'.
      • 5. ניתן להמיר את פירורי הפנקו לכל סוג אחר של פירורי לחם ואף לשאריות לחם/ חלה מושרים בחלב.
      • מאחסנים עד 3 ימים במקרר, מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -