עוגיות שקדים ללא גלוטן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כ-50 עוגיות
- 500 גרם שקדים טחונים
- 250 גרם אבקת סוכר
- 1 חלבון של ביצה
- 60 גרם ליקר בננות (1/4 כוס)
- 400 גרם שוקולד מריר
- סוכריות לקישוט
אופן ההכנה
- 1. בסיר מערבבים את אבקת הסוכר עם השקדים.
- 2. מוסיפים את החלבון והליקר ומחממים מעט על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב 3-5 דקות בלי להפסיק.
- 3. מעבדים את העיסה ביד ויוצרים צורות (מלבן, משולש, עיגול) אותן מניחים על נייר אפייה בתבנית לייבוש במקרר למשך 5 שעות.
- 4.ממיסים את השוקולד או סוכר פונדוק(ניתן להוסיף צבע מאכל לסוכר פונדוק) וטובלים את הצורות. מוציאים בעזרת מזלג ומקשטים בסוכריות או שוקולד.