פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות טוויקס ביס בצ'יק

      עוגיות טוויקס ביס בטעמי שוקולד וטופי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיות טוויקס ביס של מירב שיינר (דרור עינב)
      עוגיות טוויקס ביס של מירב שיינר (דרור עינב)

      מצרכים

      • עבור 25 עוגיות
      • לבצק:
      • 320 גרם קמח
      • 140 גרם אבקת סוכר
      • 20 גרם אבקת פודינג וניל
      • 1/2 כפית מלח
      • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • 2 חלמונים בינוניים
      • 1/2 1 כפיות תמצית וניל (לא חובה)
      • לציפוי טופי:
      • חבילה 135 גרם סוכריות טופי רכות
      • 3 כפות שמנת מתוקה
      • לקישוט שוקולד:
      • 120 גרם שוקולד חלב
      • 1 כפית שמן

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים את כל חומרי הבצק, לפי סדר הופעתם, לתוך מעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים 1-2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
      • 2. חוצים את הבצק ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק ליריעה בעובי 5-7 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ.
      • 3. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה ומצננים במקרר כ-10 דקות. בינתיים מכוונים תנור ל-175 מעלות.
      • 4. אופים 10-12 דקות. מוציאים מן התנור, ממתינים דקה ומעבירים בעדינות על גבי רשת צינון.
      • 5. מחממים מעט את השמנת המתוקה במיקרוגל (10-15 שניות בחום בינוני) ויוצקים מעל סוכריות הטופי. מחזירים למיקרוגל לחימום נוסף קצר של 10 שניות. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
      • 6. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והשמן בקערה נפרדת, בפולסים של 10 שניות עד לקבלת קרם חלק.
      • 7. הרכבת העוגיות: יוצקים מעל כל עוגיה במרכז כפית מתערובת הטופי המומס ולאחר שמסיימים עם כל העוגיות ממתינים כדקה כדי שהטופי יתמצק.
      • 8. מזלפים ביד חופשית מעל כל עוגיה פסים של תערובת השוקולד המומס ומצננים עד להתגבשותו.
      • איחסון:
      • העוגיות טעימות יותר לאחר צינון במקרר ורצוי לשמור אותן בקרור בכלי אטום. לא מומלץ לשמור בחוץ או במקפיא, בשל טמפ' קיצונית שעלולה לפגוע במרקם העוגיה ובציפויים שלה.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -