תהיתי איך יתכן שכמעט בכל פעם שאני הולכת לקניות בסופר יש צורך לקנות קורנפלקס חדש - "מה, כבר נגמר?" אני שואלת את ילדי החופש שלי שמביטים דרכי בעיניים מלבניות מזוגגות כמסך זכוכית. הם עונים בהיסוס "כן אמא...והפעם תקני מהסוגים הטעימים טוב?"
מאוחר יותר, כשסידרתי את המצרכים שקניתי בארונות, גיליתי באחת מהפינות היותר חשוכות מרבץ קורנפלקס! כמות עצומה של שקיות מותחלות (סגורות היטב בגומיה! הם יודעים ששקיות פתוחות משגעות אותי).
כך, מתוך צורך אמיתי לפתרון יצירתי, קל ומהיר הכנה, נולד המתכון הבא. בתוספת כמה מצרכים יתקבל תוך זמן קצר מאפה שחום וריחני, פריך וקראנצ'י מלמעלה ורך מבפנים, אותו ניתן לחתוך לחטיפים וכמה שזה טעים.
חטיפי קורנפלקס עם שוקולד צ'יפס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
מצרכים לתבנית מלבנית 20*30:
- 140גרםקמח תופח (כוס)
- 100גרםסוכר חום דמררה (1/2 כוס)
- ½כפיתמלח
- 70גרםקורנפלקס , אפשר לערבב מספר סוגים (2 כוסות)
- 100גרםשקדים מולבנים פרוסים, מומלץ לקלות את השקדים קלות במחבת יבשה לפני האפייה (כוס)
- 100גרםשוקולד צ'יפס (3/4 כוס)
- 50גרםצימוקים קטנים כהים
- 3ביצים M טרופות
- 90גרםשמן קנולה (1/2 כוס)
- ½כפיתתמצית וניל
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים חטיפי קורנפלקס עם שוקולד צ'יפס?
- 1מחממים תנור ל-175 מעלות.
- 2בקערה מערבבים את החומרים היבשים - קמח, סוכר, מלח, קורנפלקס, שקדים, שוקולד צ'יפס וצימוקים.
- 3בקערה קטנה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים - ביצים, שמן ותמצית וניל.
- 4מוסיפים את הרטובים לקערה של היבשים ומערבבים כדקה, לא יותר. תתקבל תערובת לחה ומעט דביקה.
- 5מניחים נייר אפיה בתוך התבנית, כך ששוליו מכסים את הדפנות ונשארים גלויים (זה יקל על הוצאת המאפה בשלמותו מתוך התבנית לפני חיתוכו לחטיפים). משטחים ומהדקים בעדינות את התערובת בתוך התבנית.
- 6אופים כ-30 דקות עד להזהבה עמוקה ומשאירים בחוץ להתקרר לחלוטין בתוך התבנית.
- 7מוציאים את המאפה ומניחים על משטח, בעזרת נייר האפייה. חותכים לחטיפים לפי הגודל הרצוי.
- ניתן לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר כשלושה ימים.