מתכונים חמים

חטיפי קורנפלקס עם שוקולד צ'יפס

קצוות הקורנפלקס שנותרו במזווה לא מתבזבזים במטבח של נעמה נויהאוז והופכים בזריזות לחטיפים פריכים וקראנצ'יים מלמעלה ורכים מבפנים. נשנושים שישמחו כל ילד

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

חטיפי קורנפלקס (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • מתכון קל ומהיר להכנה, מעולה לניצול קצוות של שקיות קורנפלקס שגילינו במזווה.
  • 140 גר קמח תופח (1 כוס)
  • 100 גר סוכר דמררה (1/2 כוס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 70 גר קורנפלקס מגוון (2 כוסות)
  • 100 גר שקדים מולבנים פרוסים (1 כוס) (מומלץ לקלות את השקדים קלות במחבת יבשה לפני האפיה)
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס (3/4 כוס)
  • 50 גר צימוקים קטנים כהים (1/3 כוס)
  • 3 ביצים M טרופות
  • 90 גר שמן קנולה (1/2 כוס)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 2. בקערה מערבבים את החומרים היבשים קמח, סוכר, מלח, קורנפלקס, שקדים, שוקולד צ'יפס וצימוקים.
  • 3. בקערה קטנה מערבבים את החומרים הרטובים: ביצים, שמן ותמצית וניל.
  • 3. מוסיפים את הרטובים לקערה של היבשים ומערבבים כדקה, לא יותר. תתקבל תערובת לחה ומעט דביקה.
  • 4. מניחים נייר אפיה בתוך התבנית, כך ששוליו מכסים את הדפנות ונשארים גלויים (זה יקל על הוצאת המאפה בשלמותו מתוך התבנית לפני חיתוכו לחטיפים). משטחים ומהדקים בעדינות את התערובת בתוך התבנית.
  • 5. אופים כ-30 דקות עד להזהבה עמוקה ומשאירים בחוץ להתקרר לחלוטין בתוך התבנית.
  • 6. מוציאים את המאפה על משטח, בעזרת נייר האפיה. חותכים לחטיפים לפי הגודל הרצוי. ניתן לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר כשלושה ימים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully