פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת סילאן מבושמת טבעונית

      גם לטבעונים מגיעה "עוגת דבש" בחג ובשאר ימות השנה. העוגה הזאת קלה להכנה, עשירה וטעימה במיוחד. אופים רק עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים כדי שלא תתייבש חלילה. מתכון מתוך הספר "שי-לי מבשלת: חגי תשרי"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת סילאן טבעונית של שי לי ליפא, מתוך הספר שי לי מבשלת חגי תשרי (יח
      עוגת סילאן טבעונית של שי לי ליפא, מתוך הספר שי לי מבשלת חגי תשרי (יח"צ , מתוך הספר שי לי מבשלת חגי תשרי)

      מצרכים

      • 3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
      • 1/2 כוס דחוסה (100 גרם) סוכר חום כהה
      • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
      • 1 כפית גדושה קינמון טחון
      • 1/2 כפית ציפורן טחון
      • 1/2 כפית זנגביל טחון (לא חובה)
      • 1/2 1 כוסות (350 גרם) רסק תפוחים מומתק
      • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן חמניות או תירס
      • 3/4 כוס (250 גרם) סילאן
      • תרסיס שמן, לשימון
      • להגשה:
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומשמנים את התבנית בתרסיס השמן.
      • 2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הקינמון, הציפורן והזנגביל.
      • 3. בקערה שנייה מערבבים את רסק התפוחים, השמן והסילאן.
      • יוצקים את תערובת הסילאן לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
      • 4. אופים בתנור החם 35-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
      • 5. מצננים היטב. לפני ההגשה זורים אבקת סוכר. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.
      • גיוון: מוסיפים לתערובת תפוח עץ חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -