פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת התפוחים הכי קלה שיש

      בלי הפרדת ביצים, בלי הקצפות ובלי עניינים מסובכים. רק מערבבים את חומרי הגלם ושולחים לתנור. מתכון מתוך הספר "שי-לי מבשלת: חגי תשרי"

      42 מדרגים / 2.77 כוכבים

      עוגת תפוחים של שי לי ליפא, מתוך הספר שי לי מבשלת חגי תשרי (יח
      עוגת תפוחים של שי לי ליפא, מתוך הספר שי לי מבשלת חגי תשרי (יח"צ , מתוך הספר שי לי מבשלת חגי תשרי)

      מצרכים

      • לתבנית בקוטר 24 ס"מ
      • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל
      • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
      • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
      • 1/4 כפית מלח
      • 3 ביצים
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוחי עץ
      • 100 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
      • 3 תפוחי עץ בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
      • 3 כפות סוכר חום בהיר
      • 1/2 כפית קינמון טחון
      • לשימון:
      • תרסיס שמן
      • להגשה:
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים את התבנית בתרסיס השמן.
      • 2. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. בקערה שנייה טורפים את הביצים. מוסיפים את מיץ התפוחים והחמאה או המחמאה ומערבבים.
      • 3. יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
      • 4. מפזרים מעל העיסה שבתבנית את קוביות התפוחים וזורים את הסוכר והקינמון באופן שווה.
      • 5. אופים בתנור החם כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
      • 6. מצננים היטב ולפני ההגשה זורים אבקת סוכר.שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -