מתכונים חמים

עוגת התפוחים הכי קלה שיש

בלי הפרדת ביצים, בלי הקצפות ובלי עניינים מסובכים. רק מערבבים את חומרי הגלם ושולחים לתנור. מתכון מתוך הספר "שי-לי מבשלת: חגי תשרי"

מתכון מאת: שי לי ליפא ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת תפוחים של שי לי ליפא, מתוך הספר שי לי מבשלת חגי תשרי

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 24 ס"מ
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוחי עץ
  • 100 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
  • 3 תפוחי עץ בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • לשימון:
  • תרסיס שמן
  • להגשה:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים את התבנית בתרסיס השמן.
  • 2. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. בקערה שנייה טורפים את הביצים. מוסיפים את מיץ התפוחים והחמאה או המחמאה ומערבבים.
  • 3. יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  • 4. מפזרים מעל העיסה שבתבנית את קוביות התפוחים וזורים את הסוכר והקינמון באופן שווה.
  • 5. אופים בתנור החם כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • 6. מצננים היטב ולפני ההגשה זורים אבקת סוכר.שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully