וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רכה ועסיסית: עוגת התמרים של מיקי שמו

מיקי שמו, בשיתוף שמן עץ הזית

6.10.2016 / 8:44

עוגת סילאן לחה ועסיסית, המשלבת תמרים ועשירה בתבלינים. צורתה החגיגית מתאימה לקינוח מושלם וקליל לארוחת החג

תוכן שיווקי - אסור להשתמש!!!

קוגלהוף תמרים ואגוזים

מתכון מאת: מיקי שמו

20 דקות עבודה,80 דקות סה"כ,קל להכנה,תבנית קוגלהוף 22 ס"מ
עוגה לסוכות 1. אפיק גבאי,
גבוהה ונימוחה. עוגת תמרים וסילאן מתובלת של מיקי שמו/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

    • 340גרםסילאן (1 כוס+ כף)
    • 250גרםמים (1 כוס+ כף)
    • 3ביצים
    • 120גרםשמן (1/2 כוס)
    • 350גרםקמח (1/2 2 כוסות)
    • 8גרםאבקת אפייה (1 כפית)
    • ½כפיתקינמון
    • קורטאבקת ג'ינג'ר
    • קורטציפורן טחונה
    • 200גרםסוכר דמררה (1 כוס)
    • חופןאגוזי מלך קצוצים
    • 250גרםתמרים מגולענים

אופן ההכנה

איך מכינים קוגלהוף תמרים ואגוזים?

  • 1
    מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  • 2
    מנפים את החומרים היבשים לקערת מיקסר עם בלון הקצפה: קמח, אבקת אפיה, קינמון, ג'ינג'יר וציפורן ומתחילים לערבב.
  • 3
    מוסיפים תוך כדי ערבוב סוכר, מים שמן. בהדרגה מוסיפים את הביצים והסילאן, וממשיכים לערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4
    משמנים את התבנית, מפזרים מעט אגוזים קצוצים בתחתית התבנית. יוצקים מעל את הבלילה ומפזרים את התמרים השלמים המגולענים על גבי העוגה. הם ישקעו בבלילה וזה בסדר.
  • 5
    אופים כ- 50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
  • 6
    מצננים את העוגה על גבי רשת, כשהיא הפוכה. מחלצים מהתבנית ומגישים.
מיקי שמו, בשיתוף שמן עץ הזית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully