נושאים חמים

קוגלהוף סילאן תמרים ואגוזים

עוגת סילאן לחה ועסיסית, המשלבת תמרים ועשירה בתבלינים

מצרכים

  • מתאים לתבנית קוגלהוף קוטר 22 ס"מ
  • 340 גרם (1 כוס+ כף) סילאן
  • 250 גרם (1 כוס+ כף) מים
  • 3 ביצים
  • 120 גרם (1/2 כוס) שמן
  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
  • 8 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • 4 גרם (1/2 כפית) קינמון
  • 2 גרם (קורט) ג'ינג'ר
  • 2 גרם (קורט) ציפורן
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה
  • 250 גרם תמרים מגולענים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  • 2. מנפים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, קינמון, ג'ינג'יר וציפורן.
  • 3. במיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים יחד עם המים, הסוכר והשמן. בהדרגה מוסיפים את הביצים והסילאן, וממשיכים לערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4. מרססים מעט שמן על התבנית ומפזרים מעט אגוזים קצוצים

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת