קוגלהוף תמרים ואגוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 340גרםסילאן (1 כוס+ כף)
- 250גרםמים (1 כוס+ כף)
- 3ביצים
- 120גרםשמן (1/2 כוס)
- 350גרםקמח (1/2 2 כוסות)
- 8גרםאבקת אפייה (1 כפית)
- ½כפיתקינמון
- קורטאבקת ג'ינג'ר
- קורטציפורן טחונה
- 200גרםסוכר דמררה (1 כוס)
- חופןאגוזי מלך קצוצים
- 250גרםתמרים מגולענים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים קוגלהוף תמרים ואגוזים?
- 1מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- 2מנפים את החומרים היבשים לקערת מיקסר עם בלון הקצפה: קמח, אבקת אפיה, קינמון, ג'ינג'יר וציפורן ומתחילים לערבב.
- 3מוסיפים תוך כדי ערבוב סוכר, מים שמן. בהדרגה מוסיפים את הביצים והסילאן, וממשיכים לערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- 4משמנים את התבנית, מפזרים מעט אגוזים קצוצים בתחתית התבנית. יוצקים מעל את הבלילה ומפזרים את התמרים השלמים המגולענים על גבי העוגה. הם ישקעו בבלילה וזה בסדר.
- 5אופים כ- 50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
- 6מצננים את העוגה על גבי רשת, כשהיא הפוכה. מחלצים מהתבנית ומגישים.