מתכונים חמים

פיצה דיפ דיש

הדיפ דיש פיצה, הקלאסיקה משיקאגו היא ההתמכרות החדשה. בלי שמרים, אבל עם המון רוטב עגבניות וגבינה מבעבעת מתחת ומעל

מתכון מאת: ליאור משיח, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דיפ דיש פיצה, שיקאגו סטייל של ליאור משיח

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 1/2 2 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפיות סוכר
  • 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 2 כפות חומץ רגיל
  • למלית:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית שום קצוץ
  • 1 כפית בזיליקום קצוץ
  • 1/2 כפית אורגנו קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 קופסה של עגבניות תמר מקולפות בקוביות
  • 1 כדור מוצרלה, פרוס
  • 1 כוס גבינת פרמזן קצוצה
  • תוספות: פטריות פרוסות, פלפל אדום פרוס, פלפל ירוק פרוס, בצל פרוס לטבעות, זיתים שחורים (כמובן שאפשר גם פפרוני, נקניקיות וכו')

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה עד שנוצרים פירורים בגודל של אפונה.
  • 2. מאחדים את החומץ והמים הקרים ומוסיפים בכל פעם כף למיקסר. ברגע שנוצר בצק, מעבירים למשטח העבודה משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעה.
  • 3. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של חצי ס"מ ומשטחים על תבנית פאי, רצוי גבוהה אם יש. מקפידים שלא יהיו חורים בבצק ומקפיאים. שומרים במקפיא עד השימוש.
  • 4. הרוטב: מניחים מחבת על האש ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים כ-30 שניות. מוסיפים את עגבניות התמר מקופסת השימורים, עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20-30 דקות להסמכת הרוטב. מצננים לפני השימוש.
  • 5. מחממים תנור ל-250 מעלות, מוציאים את תחתית הפאי המוכנה מהמקפיא עם הבצק ומסדרים מעליו את המוצרלה הטריה בשכבה אחידה, מעליה את התוספות ומעליהם יוצקים את הרוטב. מפזרים שכבה של גבינת פרמזן ומכניסים לתנור.
  • 6. אופים כ-30 דקות עד שפני הפאי השחימו, הגבינה מבעבעת והבצק מזהיב, מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully