פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופריטו טלה, חצילים ותרד

      אלרן שרפלר ממסעדת "עזורה" הנהדרת שבתל אביב מגיש סופריטו בשר טלה ריחני, המוגש עם חצילים מטוגנים, תפוחי אדמה ותרד ירוק ומריר. אל חתמיצו.

      4 מדרגים / 3.43 כוכבים

      סופריטו חצילים של עזורה תל אביב (נמרוד סונדרס)
      סופריטו חצילים של עזורה תל אביב (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • עבור 6-8 מנות:
      • 1.2 ק"ג צוואר טלה ללא עצמות ונקי משומן, חתוך לקוביות של 3X3 ס"מ
      • 1/2 כוס מים
      • 200 גרם שומן עגל, לעידון טעמו של הטלה
      • 6 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גסות
      • 3 חצילים מקולפים וחתוכים לקוביות גסות
      • 2 חבילות תרד
      • 2 בצלים חתוכים לארבע חתיכות
      • מלח ופלפל שחור
      • 1/2 כוס מים נוספת

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת עם מעט שמן זית משחימים את קוביות בשר הטלה, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לתבנית עם חצי כוס מים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעתיים, מכוסה בניר כסף.
      • 2. בינתיים שמים את החצילים במסננת עם מלח לשעה וחצי כדי להיפטר מהנוזלים.
      • 3. מטגנים את החצילים ואת תפוחי האדמה בשמן עמוק ומניחים בצד. את התרד מקפיצים במחבת, להוצאת הנוזלים ושמים בצד. מקפיצים את הבצל עם קצת שמן זית עד להשחמה ומניחים בצד.
      • 4. בתחתית סיר גדול שיכיל את התבשיל כולו מניחים את השומן ומטגנים אותו. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח פלפל, מוסיפים חצי מכמות הבצל, שליש מהחציל ושליש מהתרד.
      • 5. מוסיפים את כל הבשר ומפזרים בצורה שווה בכל הסיר. מוסיפים את התרד, החציל והבצל שנשארו ושוב מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים חצי כוס מים נוספת, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, ללא ערבוב וללא נוזלים נוספים.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -