נושאים חמים

חיתוכיות שוקו- תמר

הוא מעניק לעוגה מרקם לח ועסיסי ושכבה נוספת של מתיקות מרומזת. מירב שיינר משלבת את התמר באפייה ומכינה אתו עוגת קקאו פשוטה אבל כובשת

עוגת שוקו- תמר (נמרוד סונדרס)
עוגת שוקו- תמר (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • לתבנית בגודל 20x30 ס"מ
  • 150 גרם תמרים מגולענים טחונים
  • 220 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 330 גרם מים פושרים (1/3 1 כוסות)
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 60 גרם אבקת קקאו מנופה (1/2 כוס פחות כף)
  • 250 גרם קמח (3/4 1 כוסות)
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • לקישוט:
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 1 כפית שמן צמחי

אופן ההכנה

  • 1. בסיר בינוני מבשלים את התמרים, החמאה, המים, הסוכר והקקאו על אש בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים עוד כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון. כדאי לבחוש מדי פעם כדי למנוע היווצרות קרום.
  • 2. בינתיים משמנים תבנית במעט שמן ומרפדים בנייר אפיה עד מעבר לגובה השוליים העליונים. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 3. לאחר שהבלילה הצטננה מעט, אך עדיין פושרת (40 מעלות), מנפים פנימה את הקמח עם אבקת הסודה לשתיה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
  • 4. יוצקים את הבלילה המוכנה על גבי התבנית המרופדת באופן אחיד. מזיזים מעט את התבנית מצד לצד על מנת שהבלילה תתפשט באופן שווה. אופים 40 דקות עד למבחן הקיסם היבש שנתלים מעליו פירורים קטנטנים.
  • 5. בתום האפיה מוצאים את התבנית מהתנור ומצננים כרבע שעה. מעבירים את העוגה בעדינות עם נייר האפיה על גבי רשת צינון לרבע שעה נוספת.
  • 6. ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן בבאן מארי או במיקרו בפולסים של 20 שניות. פורסים את העוגה ומקשטים בתערובת השוקולד הלבן. מגישים לצד משקה חם.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת