וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות נוגטין ענוגות: מיקי שמו מפגיז לחג

23.3.2023 / 6:00

הן אולי תמימות למראה אבל מדובר באחת העוגיות המושלמות ביותר שיצא לנו לטעום: עוגיות שקדים פריכות עם ממרח פרלינה קטיפתי, והפלוס: הן כשרות לפסח. לא הייתה ברירה אלא לבקש ממיקי שמו את המתכון

קונדיטורית שמו. דניאל לילה,
עוגיות נוגטין מושלמות של מיקי שמו/דניאל לילה

עוגיות נוגטין

כשחושבים על עוגיות לפסח מיד עולה אסוציאציה של עוגות יבשות, לעתים נוסטלגיות, כאלה שלא מעוררות יותר מדי את בלוטות הטעם.

עוד מתכונים לפסח
עוד קינוחים כשרים לפסח

מיקי שמו הצליח לפצח את האתגר, ולייצר עוגיות כל כך טעימות שאין סיכוי שתשימו לב שיש כאן מגבלה כלשהי. תודו לנו אחר כך. אם אין ממרח פרלינה בנמצא ואתם להוטים לנשנש, תחליפו אותו בממרח אהוב אחר, רצוי בטעם שוקולדי/אגוזי.

לעוד מתכוני עוגות מעולות וכשרות לפסח:
עוגת תפוזים כשרה לפסח של הבייקרי
עוגת שוקולד קוקוס בחושה ללא קמח של רולדין
עוגת שוקולד מושחתת ועשירה של דלאל

עוגיות נוגטין כשרות לפסח

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

30 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,50 יחידות
קונדיטורית שמו. דניאל לילה,
קונדיטורית שמו/דניאל לילה

מצרכים למתכון

    • 180גרםשקדים טחונים דק (2 כוסות פחות 2 כפות)
    • 120גרםאבקת סוכר (כוס)
    • 3חלבונים מביצים גדולות
    • 70גרםסוכר (1/3 כוס)
    • קורטמלח לימון (אפשר גם מלח רגיל)
    • 25גרםחמאה מומסת
  • למלית:

    • 150גרםממרח פרלינה (להשיג בחנויות מתמחות, או להחליף בממרח שוקולד/אגוזים אחר שאוהבים)

אופן ההכנה

איך מכינים עוגיות נוגטין כשרות לפסח?

  • 1
    מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפיה.
  • 2
    שמים את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר בקערת מעבד מזון ומערבלים כדקה לאבקה אחידה. מנפים את האבקה לקערה דרך מסננת דקה (נפת קמח תהיה דקה מדי והתערובת לא תעבור דרכה).
  • 3
    מקציפים את החלבונים במהירות בינונית כדקה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומלח הלימון וממשיכים להקציף עוד 2 דקות לקבלת קצף מבריק ויציב, אך לא נוקשה. מוסיפים את תערובת השקדים ומקפלים אותה לתוך הקצף (התערובת נופלת בזמן הקיפול וזה בסדר). מקפלים לתערובת את החמאה המומסת עד שהיא נטמעת.
  • 4
    מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ. מזליפים לתבניות כ-100 עיגולים בקוטר 3 ס"מ ובמרווחים של 3 ס"מ. חובטים מעט בתחתית התבניות (זורקים אותן מגובה נמוך) כדי לשטח את העוגיות.
  • 5
    אופים כ-10 דקות עד להזהבה ומצננים.
  • 6
    מעבירים את המלית לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ. מזלפים חצי כפית ממלית הנוגט על הצד החלק של מחצית מהעוגיות ומכסים את העוגיות שנותרו. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.
  • גיוונים: - מפזרים על העוגיות מעט אגוזי לוז קצוצים דק בטרם הכנסתם לתנור ומקבלים עוגיות עם מראה מצודד וטעם אגוזים מודגש. - מחליפים את מלית הפרלינה בממרח שוקולד או בריבה חלקה לפי טעמכם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully