פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חטיף קליק, קקאו וביסקוויט לילדים

      אווירה של חופש גדול באוויר, וזה הזמן לתת לילדים לעשות חיים במטבח. חטיף מושלם מביסקוויטים, חטיף קליק, קקאו ועוד

      2 מדרגים / 3.48 כוכבים

      חיתוכיות קראנץ שוקולד לבן (דרור עינב)
      חיתוכיות קראנץ שוקולד לבן (דרור עינב)

      מצרכים

      • לתבנית בגודל 20x30
      • 250 גרם ביסקוויטים פתי בר טחונים
      • 200 גרם חטיף קליק עגול
      • 90 גרם פצפוצי אורז תפוח רגיל או מלא
      • 130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
      • 400 גרם חלב מרוכז
      • 40 גרם אבקת קקאו
      • 200 גרם שוקולד לבן
      • 1 כף שמן צמחי
      • 100 גרם אגוזי לוז מצופים שוקולד מריר

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה בינונית מערבבים יחד את היבשים: פירורי הביסקוויטים, האורז התפוח והקליק.
      • 2. בקלחת קטנה ממיסים את הרטובים: חמאה וחלב מרוכז. מוסיפים את הקקאו וטורפים על אש נמוכה כ-5 דקות עד לקבלת תערובת חלקה.
      • 3. שופכים את התערובת הנוזלית החמה לתוך קערת היבשים. מערבבים היטב ויוצקים מיד על גבי התבנית המרופדת.
      • 4. בעזרת כף או פלטה מדורגת משטחים היטב את התערובת ודוחסים כמה שאפשר. מכניסים למקרר לחצי שעה.
      • 5. בינתיים ממיסים את השוקולד הלבן יחד עם כף השמן ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה ומבריקה.
      • 6. מוציאים מן המקרר ומצפים בשוקולד הלבן. ממתינים 2-3 דקות ונועצים פנימה את אגוזי הלוז המצופים. עוטפים בניילון נצמד ומשיבים למקרר לעוד חצי שעה.
      • 7. מוציאים מן המקרר וחותכים למלבנים.
      • הצעות וגיוונים:
      • - ליצירת חטיף שקרוב יותר לטעם ולמרקם של פסק זמן מחליפים את האורז התפוח בשבבי פאייטה (גלילית) וממירים רבע מכמות החלב המרוכז בממרח פרלינה.
      • - ליצירת חטיף המזכיר יותר טעמי, מחליפים את האורז התפוח בקורנפלקס צהוב ואת הקליק שוברים לחתיכות.
      • - ליצירת חטיף המזכיר בטעמו טורטית, ממירים את האורז התפוח והקליק בשקדים טבעיים טחונים ובשבבי פאייטה (גלילית). מוסיפים לתערובת הנוזלים תמצית שקדים (לאחר הבישול) ויוצקים. מצפים בשוקולד מריר מומס עם מעט חמאת קוקוס.
      • - אפשר להחליף את אגוזי הלוז בכל אגוז אחר מצופה שוקולד או ללא ציפוי, ואפשר גם לקשט בסוכריות צבעוניות או מזרה שוקולד.
      • - ליצירת חטיפים אישיים ניתן לאחר הצינון (שלב 4) להוציא ולחתוך למלבנים ואז לצפות הכל בשוקולד לבן או למי שמעדיפים פחות מתוק בשוקולד מריר. ניתן באותו האופן לייצר כדורים, לצנן ולצפות לאחר מכן בשוקולד.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות