אחד המקומות המפורסמים ביותר באזור השרון הוא פיצה שבתאי, שהפכה במרוצת השנים לרשת עם סניפים בכפר ויתקין, קיסריה ואבן יהודה. בעלי המקום פתחו השנה מקום נוסף, כצעד הבא בכיבוש קיבתם של תושבי השרון: קישן - ביסטרו פאב כפרי בקיבוץ גבעת חיים איחוד המתמחה באוכל מזרח אירופאי, אשכנזי, גרמני ובלקני. המנה הכי מפורסמת במקום היא השניצל, ואבי ביטון מגיע כדי ללמוד את הסודות והטיפים הקטנים בדרך לשניצל. בהמשך הוא מראה בווידיאו איך בכמה צעדים פשוטים תוכלו להכין בעצמכם את השניצל הביתי המושלם.
קישן, גבעת חיים איחוד. 04-6369720. לא כשר
לעוד אבי מפרגן
המסעדה הרוסית הכי טובה שאתם לא מכירים
הבורקס הכי טוב ברמלה
השניצל המושלם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5יחידותחזה עוף פרפר, פרוס דק לשניצלים
- שמן קנולה לטיגון
לבלילה
- 2ביצים
- 1כףמים
- 1כפיתשום כתוש
- 1כפיתחרדל
לציפוי
- 1כוספירורי לחם
- ½כפיתפפריקה
- מלח
- פלפל
- קמח לקימוח
להגשה
- לימון חתוך לפלחים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים השניצל המושלם?
- 1דופקים את חזות העוף עם פטיש שניצלים (בעזרת החלק השטוח שלו). השניצלים צריכים להיות דקים, אבל לא יותר מדי.
- 2מערבבים בקערה את הביצים עם מעט מים. מוסיפים חרדל ושום כתוש ומערבבים שוב.
- 3בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלחם עם התבלינים (מלח, פלפל ופפריקה).
- 4מכינים קערה שלישית עם קמח.
- 5בינתיים מחממים במחבת כמות נדיבה של שמן קנולה.
- 6טובלים את חזה העוף בקמח. לאחר מכן בביצה ואז בפירורי הלחם. מניחים במחבת הלוהטת ומטגנים בשמן משני הצדדים עד להזהבה.
- 7מבצעים את אותן הפעולות עם כל נתחי העוף ומגישים חם.