פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות מרוקאיות בניחוח אניס

      עם טעם אניס ותופסת קטנה של מרק עראק, העוגיות האלה יתחסלו לפני שתספיקו להגיש

      26 מדרגים / 3.16 כוכבים

      עוגיות ריפעת מרוקאיות (דרור עינב)
      עוגיות ריפעת מרוקאיות (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-40-50 עוגיות
      • 500 גרם קמח
      • 1/2 כוס סוכר
      • 1 שקית אבקת אפייה
      • 1 שקית סוכר ווניל
      • 1/4 כפית מלח
      • 1 כף זרעי שומר טחון
      • 1 כף שומשום
      • קליפה מגורדת מחצי תפוז
      • 2 ביצים קטנות או בינוניות
      • 1/2 כוס שמן
      • 1 כף עראק
      • 1/2 כוס מיץ תפוזים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. קולים במחבת יבשה את השומשום על אש בינונית עד שהוא הופך להיות מעט שחום.
      • 3. בקערה מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל, מלח, שומשום קלוי, שומר טחון וקליפת התפוז.
      • 4. מוסיפים לקערה את המצרכים הרטובים: הביצים, השמן, מיץ התפוזים והעראק ומערבבים היטב. הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר. נותנים לו לנוח כחצי שעה.
      • 5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה הכי דק שאפשר.
      • 6. מרימים את נייר אפיה העליון וחותכים את הבצק למלבנים או מעוינים בעזרת חותכן משונן או סכין חדה ויוצרים חורים על פני העוגיות בעזרת שיני המזלג.
      • 7. מעבירים את נייר האפיה עם העוגיות עליו אל תבנית האפיה ואופים בתנור החם כ- 20 דקות או עד שהעוגיות משחימות. ממשיכים כך עם שאר חלקי הבצק הנוספים.
      • 8. מוציאים מהתנור ומצננים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -