עוגיות מרוקאיות בניחוח אניס
עם טעם אניס ותופסת קטנה של מרק עראק, העוגיות האלה יתחסלו לפני שתספיקו להגיש
עוגיות ריפעת מרוקאיות (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- ל-40-50 עוגיות
- 500 גרם קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר ווניל
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף זרעי שומר טחון
- 1 כף שומשום
- קליפה מגורדת מחצי תפוז
- 2 ביצים קטנות או בינוניות
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף עראק
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. קולים במחבת יבשה את השומשום על אש בינונית עד שהוא הופך להיות מעט שחום.
- 3. בקערה מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל, מלח, שומשום קלוי, שומר טחון וקליפת התפוז.
- 4. מוסיפים לקערה את המצרכים הרטובים: הביצים, השמן, מיץ התפוזים והעראק ומערבבים היטב. הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר. נותנים לו לנוח כחצי שעה.
- 5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה הכי דק שאפשר.
- 6. מרימים את נייר אפיה העליון וחותכים את הבצק למלבנים או מעוינים בעזרת חותכן משונן או סכין חדה ויוצרים חורים על פני העוגיות בעזרת שיני המזלג.
- 7. מעבירים את נייר האפיה עם העוגיות עליו אל תבנית האפיה ואופים בתנור החם כ- 20 דקות או עד שהעוגיות משחימות. ממשיכים כך עם שאר חלקי הבצק הנוספים.
- 8. מוציאים מהתנור ומצננים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה