מתכונים חמים

עוגיות מרוקאיות בניחוח אניס

עם טעם אניס ותופסת קטנה של מרק עראק, העוגיות האלה יתחסלו לפני שתספיקו להגיש

מתכון מאת: חן מזרחי, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות ריפעת מרוקאיות (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-40-50 עוגיות
  • 500 גרם קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר ווניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף זרעי שומר טחון
  • 1 כף שומשום
  • קליפה מגורדת מחצי תפוז
  • 2 ביצים קטנות או בינוניות
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף עראק
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. קולים במחבת יבשה את השומשום על אש בינונית עד שהוא הופך להיות מעט שחום.
  • 3. בקערה מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל, מלח, שומשום קלוי, שומר טחון וקליפת התפוז.
  • 4. מוסיפים לקערה את המצרכים הרטובים: הביצים, השמן, מיץ התפוזים והעראק ומערבבים היטב. הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר. נותנים לו לנוח כחצי שעה.
  • 5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה הכי דק שאפשר.
  • 6. מרימים את נייר אפיה העליון וחותכים את הבצק למלבנים או מעוינים בעזרת חותכן משונן או סכין חדה ויוצרים חורים על פני העוגיות בעזרת שיני המזלג.
  • 7. מעבירים את נייר האפיה עם העוגיות עליו אל תבנית האפיה ואופים בתנור החם כ- 20 דקות או עד שהעוגיות משחימות. ממשיכים כך עם שאר חלקי הבצק הנוספים.
  • 8. מוציאים מהתנור ומצננים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully