וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריפעת, טישפישטי ורייבה: 3 מתכוני עוגיות לשבירת הצום

חן מזרחי

2.10.2022 / 14:30

עוגיות ריפעת בניחוח אניס, עוגת טישפישטי עשויה סולת במילוי תמרים ואגוזים ועוגיות רייבה שנמסות בפה. הבשלנית חן מזרחי מתכוננת לשבירת הצום של יום כיפור בדרך הכי מתוקה וטעימה שיש

עוגיות לשבירת הצום. דרור עינב
צלחת עוגיות ליום כיפור/דרור עינב

עוגיות ריפעת בניחוח אניס

את טעם האניס יקבלו העוגיות בזכות זרעי השומר הטחונים ותוספת קטנה של מעט עראק. חשוב מאוד לתת לבצק לנוח כדי שהקמח יספח אליו את הנוזלים ויהיה נוח יותר לעבודה. כמו כן מומלץ לרדד אותו בין שני ניירות אפיה. העוגיות תופחות מעט בזמן האפייה, לכן חשוב לרדד את הבצק דק ככל האפשר. בדרך כלל מכינים אצלנו את העוגיות האלו בכמות כפולה, כי הן מתחסלות מהר.

לארוחה מפסקת ולשבירת הצום: כל המתכונים הכי טובים ליום כיפור
עוד מתכונים לעוגיות לשבירת הצום

עוגיות ריפעת בניחוח אניס

מתכון מאת: חן מזרחי, מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,90 דקות סה"כ,קל להכנה,50 יחידות
עוגיות ריפעת מרוקאיות. דרור עינב
עוגיות ריפעת מרוקאיות

מצרכים למתכון

  • ל-40-50 עוגיות

    • 500גרםקמח
    • ½כוססוכר
    • שקיתאבקת אפייה
    • שקיתסוכר וניל
    • ¼כפיתמלח
    • כףזרעי שומר טחונים
    • כףשומשום
    • קליפתתפוז מגורדת מחצי תפוז
    • 2ביצים קטנות או בינוניות
    • ½כוסשמן
    • כףערק
    • ½כוסמיץ תפוזים

אופן ההכנה

איך מכינים עוגיות ריפעת בניחוח אניס?

  • 1
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2
    קולים במחבת יבשה את השומשום על אש בינונית עד שהוא הופך להיות מעט שחום.
  • 3
    בקערה מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל, מלח, שומשום קלוי, שומר טחון וקליפת התפוז.
  • 4
    מוסיפים לקערה את המצרכים הרטובים: הביצים, השמן, מיץ התפוזים והערק ומערבבים היטב. הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר. נותנים לו לנוח כחצי שעה.
  • 5
    מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה הכי דק שאפשר.
  • 6
    מרימים את נייר אפיה העליון וחותכים את הבצק למלבנים או מעוינים בעזרת חותכן משונן או סכין חדה ויוצרים חורים על פני העוגיות בעזרת שיני המזלג.
  • 7
    מעבירים את נייר האפיה עם העוגיות עליו אל תבנית האפיה ואופים בתנור החם כ- 20 דקות או עד שהעוגיות משחימות. ממשיכים כך עם שאר חלקי הבצק הנוספים.
  • 8
    מוציאים מהתנור ומצננים.

מהמטבח הבלקני: טישפישטי במילוי תמרים ואגוזים

טישפישטי. דרור עינב
טישפישטי/דרור עינב

את המתכון קיבלתי מאשתו של דודו של בעלי שהיא מאסטרית באפייה. העוגה בנויה מבצק על בסיס סולת, מילוי, שוב בצק ומעל הכל סירופ מתוק. במתכונים רבים משתמשים בבצק בסולת בלבד, אבל השילוב של קמח וסולת הופך אותה לרכה יותר. פעם נהגתי להניח את השכבה העליונה של הבצק על העוגה במקטעים, לאחרונה גיליתי שהרבה יותר נוח לשטח את הבצק על נייר אפייה ולהפוך מעל המילוי. את העוגה ניתן להכין כפרווה, או חלבית עם חמאה.

טישפישטי במילוי תמרים ואגוזים

מתכון מאת: חן מזרחי, מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,100 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,תבנית מלבנית
טישפישטי. דרור עינב
טישפישטי

מצרכים למתכון

  • לבצק:

    • 2כוסותשמן (ניתן להמיר כוס אחת של שמן ב-200 גרם חמאה)
    • כוסמים
    • 3כוסותסולת
    • 2כוסותקמח
    • 2שקיותאבקת אפייה
    • ½כפיתמלח
  • למילוי:

    • 200גרםאגוזי מלך
    • שקיתסוכר וניל
    • כפיתקינמון
    • ¼כפיתציפורן טחונה (רשות)
    • 450גרםממרח תמרים
  • לסירופ סוכר:

    • 2כוסותסוכר
    • 2כוסותמים
    • ½לימון (המיץ)
  • לקישוט:

    • שומשום

אופן ההכנה

איך מכינים טישפישטי במילוי תמרים ואגוזים?

  • 1
    מתחילים בהכנת הסירופ: בסיר קטן או בקלחת מביאים לרתיחה את הסוכר, המים והלימון. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות עד להסמכה. מצננים היטב על מנת שנוכל לשפוך את הסירופ הקר על העוגה החמה.
  • 2
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3
    הכנת הבצק: שמים את השמן והמים בקערה ומחממים במיקרו כ-2 דקות או עד שהתערובת חמימה עד חמה, אבל לא רותחת.
  • 4
    מערבבים בקערה נפרדת את כל שאר החומרים היבשים של הבצק: סולת, קמח, אבקת אפיה ומלח. שופכים פנימה את תערובת השמן והמים בנגלות קטנות, כל פעם קצת ומערבבים היטב אחרי כל הוספה. נותנים לבצק לנוח כ-15 דקות במקרר.
  • 5
    הכנת המילוי: במעבד מזון או עם סכין קוצצים את האגוזים קיצוץ בינוני, מוסיפים את סוכר הווניל, הקינמון והציפורן ומערבבים.
  • 6
    הרכבת העוגה: אחרי שהבצק נח לוקחים מחצית ממנו ומשטחים בתחתית התבנית. מורחים בעדינות שכבה דקה של ממרח תמרים עם גב של כף ומפזרים מעל את תערובת האגוזים.
  • 7
    לוקחים את המחצית השנייה של הבצק, מניחים על גבי נייר אפייה ומשטחים את הבצק עם הידיים לגודלה של התבנית. מרימים בעדינות את נייר האפיה והופכים אותו במהירות על העוגה. מהדקים מעט את הבצק עם הידיים כך שיכסה את כל המילוי ומסירים את נייר האפיה.
  • 8
    אם אוהבים מפזרים שומשום מעל העוגה ומכניסים לתנור החם ל-15 דקות.
  • 9
    מוציאים את העוגה מהתנור, חותכים למעוינים או לריבועים מבלי לשלוף. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עוד כ-35 דקות או עד שהעוגה משחימה למעלה.
  • 10
    מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים עליה את סירופ הסוכר (חשוב לעשות את זה כשהעוגה חמה והסירופ כבר קר). בהתחלה הסירופ יצוף אבל לאט לאט הוא יחלחל וייספג בתוך העוגה. מצננים לגמרי ופורסים לפרוסות המסומנות.

נמסות בפה: עוגיות רייבה (ג'רייבה)

עוגיות רייבה (ג'רייבה). דרור עינב
עוגיות ג'רייבה/דרור עינב

לעוגיות הרייבה או הג'רייבה המזרחיות גרסאות מעט שונות, אבל כולן נמסות בפה ולכולן מרקם מעט חולי. אבקת הסוכר והשמן אחראים למרקם הייחודי ואני מוסיפה גם מעט טחינה שתורמת למרקם הפירורי, אך טעמה לא מורגש.

חשוב לנפות את הקמח ואת אבקת הסוכר כדי להגיע לבצק עדין. את השמן יש להוסיף בהדרגה, כל פעם קצת ורק עד שניתן ליצור ממנו כדור בלי שייתפורר בידיים. בתום האפיה העוגיות צריכות להישאר בהירות ורק בתחתית לקבל גוון חום בהיר.

עוגיות רייבה מזרחיות

מתכון מאת: חן מזרחי, מערכת וואלה אוכל

20 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,קל להכנה,45 יחידות
עוגיות רייבה (ג'רייבה). דרור עינב
עוגיות רייבה (ג'רייבה)

מצרכים למתכון

    • 2כוסותקמח
    • שקיתאבקת סוכר (100 גרם)
    • ½כפיתמלח
    • כפיתאבקת אפייה
    • כפיתתמצית וניל
    • כףטחינה
    • ¼כפיתמי זהר
    • ¾כוסשמן (להתחיל מ-2/3 כוס ולבדוק את המרקם של הבצק)
  • לקישוט:

    • מעטקינמון

אופן ההכנה

איך מכינים עוגיות רייבה מזרחיות?

  • 1
    מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2
    מנפים לקערה את הקמח ואבקת הסוכר. מוסיפים את המלח ואבקת האפייה ומערבבים.
  • 3
    מוסיפים את תמצית הווניל, מי הזאהר והטחינה ומתחילים להוסיף את השמן בנגלות קטנות, כל פעם קצת. מנסים ליצור כדור בגודל עוגיה - אם הבצק מתפורר בידיים, מוסיפים עוד מהשמן שנותר. נותנים לבצק לנוח חצי שעה.
  • 4
    יוצרים כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים אחד מהשני.
  • 5
    מפזרים מעל העוגיות מעט אבקת קינמון ומכניסים לתנור. אופים כ-9-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתית. העוגיות עצמן צריכות להישאר בהירות.
  • 6
    מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
  • אחסון: ניתן לשמור עד כשבועיים בצנצנת אטומה או בהקפאה כחודשיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully