מתכונים חמים

תבשיל בקר בבירה

תבשיל עשיר מנתח בשר בקר ישראלי בבירה, עגבניות, בצלים ושעועית לבנה

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

תבשיל בקר בבירה עם עגבניות ושעועית

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 5-6 מנות
  • 3-4 כפות שמן
  • 1 ק"ג צוואר בקר ישראלי טרי (אפשר עם עצם- ואז קונים 1.5 ק"ג)
  • 3-4 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים גס
  • 1 בקבוק (500 מ"ל) כל בירה שאוהבים
  • 6-7 עגבניות, חתוכות גס
  • 2 כוסות שעועית מושרת ומבושלת
  • 3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית-גבוהה. משחימים מחצית מנתחי הבשר היטב, כ-3-2 דקות מכל צד, עד לקבלת קבלת צבע יפה. מוציאים לצלחת, ומשחימים את המחצית השניה באותו אופן. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
  • 2. מוסיפים לסיר בו צלינו את הבשר, את הבצלים. מטגנים מעל להבה בינונית כ-10 דקות תוך כדי בחישה.
  • 3. מוסיפים לסיר הבצלים את הבירה ובעזרת כף עץ מגרדים את כל המשקעים שנדבקו לתחתית הסיר (יש בהם המון טעם).
  • 4. מחזירים לסיר את הבשר (יחד עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את העגבניות, השעועית המבושלת ותפוחי האדמה ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
  • 5. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר התרכך לחלוטין (אם במהלך הבישול הסיר נראה יבש מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים). ניתן אחרי הרתיחה להעביר את התבשיל לתנור (בכלי חימר או, פויקה או סיר עם ידיות מתכת ומכסה מתאים) ולצלות ב-160 מעלות למשך שעתיים במקום על האש.
  • 6. מגישים למרכז השולחן עם לחם לבן וטרי שאפשר יהיה לטבול ברוטב.
  • טיפ: ניתן ורצוי להוסיף 2 עצמות מח למנה. מומלץ לאפות את התבשיל בתנור נימוח.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully