מלבי של מסעדת מגדלנה
השף יוסף זוזו חנא ממסעדת מגדלנה במתכון מפנק למלבי קרמי ושמנתי
מלבי של מגדלנה (צילום: ארז מילר)
מחשבון המרות
- 360 מ"ל (1/2 1 כוסות) חלב
- 40 גרם (3 כפות) סוכר
- 10 גרם (2 כפיות) מי זאהר
- 40 גרם (4 כפות) קורנפלור
- 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
- 400 גרם שמנת מתוקה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג
- 40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
- להגשה:
- סירופ אדום מוכן או סירופ ביתי מפירות יער, מים וסוכר
- בוטנים קצוצים
- קוקוס טחון
- 1. בקלחת קטנה מביאים לרתיחה את החלב עם הסוכר ומי הזאהר.
- 2. במקביל טורפים בקערה נפרדת את הקורנפלור עם החלב הנוסף.
- 3. כשהחלב בקלחת רותח יוצקים לתוכו את הקורנפלור עם החלב בהדרגה תוך טריפה ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-2 דקות בערך או עד שהתערובת מסמיכה מאוד והופכת חלקה.
- 4. יוצקים את התערובת לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד התייצבות.
- 5. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ופותחים אותה במשך 5 דקות.
- 6. מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה, הפודינג ואבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם חלק.
- 7. יוצקים את הקרם לכלי הגשה ומכניסים שוב למקרר להתייצבות.
- 8. מגישים עם סירופ אדום, בוטנים וקוקוס.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה