פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קוקילידה

      מירב שיינר במתכון מנצח לעוגיות נימוחות עם תוספות קראנצ'יות של פקאנים ושיבולת שועל הכורכות יחד גלידת וניל רכה עם רוטב מייפל מעל

      7 מדרגים / 3.62 כוכבים

      עוגיות גלידה קוקילידה (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      עוגיות גלידה קוקילידה (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • כמות: ל-6 קוקילידות גדולות
      • 120 גרם חמאה בטמפ' חדר
      • 3/4 כוס סוכר חום דחוס
      • 1/4 כוס סוכר לבן
      • 1 ביצה גדולה
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1 כוס קמח
      • 1/2 כפית סודה לשתייה
      • 1/2 כפית מחוקה מלח
      • 1/2 1 כוסות פתיתי שיבולת שועל
      • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
      • ליטר גלידת וניל
      • סירופ מייפל

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מרככים יחד את החמאה והסוכרים, על מהירות בינונית, עד לשינוי קל של גוון התערובת. מתקבל מרקם משחתי.
      • 2. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מחליפים לבלון הקצפה ומקציפים 2 דקות על מהירות בינונית - גבוהה עד שצבע התערובת הופך בהיר יותר והמרקם חלק וקרמי.
      • 3. בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמח, אבקת סודה לשתייה והמלח.
      • 4. מחליפים שוב לוו גיטרה, מוסיפים מחצית מקערת היבשים לקערת המערבל, מערבלים על מהירות נמוכה, מוסיפים את המחצית השניה ומערבלים רק עד לכדי הטמעה. רצוי לא לעבד יתר על המידה.
      • 5. מוסיפים את פתיתי שיבולת השועל ומקפלים (תוך כדי מעיכות קלות) בעזרת מרית. לבסוף מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים רק לכדי פיזור אחיד בתוך התערובת.
      • 6. מרפדים את שתי תבניות התנור בנייר אפייה. עורמים בעזרת כף גלידה מן התערובת ומניחים 6 כדורונים בכל תבנית, במרחק 4-5 ס"מ - מאחר והעוגיות מתרחבות באפייה.
      • 7. אופים 10 דקות. הופכים את התבניות ומחליפים ביניהן, ואופים עוד 5 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים 20 דקות בתבנית. לאחר מכן ניתן להעביר על גבי רשת צינון.
      • 8. לתוך תבנית חד פעמית בגודל 20x20 יוצקים ליטר גלידת וניל איכותית, משטחים באופן אחיד ומכניסים למקפיא לשעה.
      • 9. מוציאים את התבנית עם הגלידה וקורצים מתוכה 4 עיגולים (ניתן להיעזר בכוס זכוכית גדולה או ברינג מתכת).

      עוד מתכוני גלידה וסורבה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -