מתכונים חמים

עוגות דבש אישיות

מירב שיינר חולקת איתנו מתכון נהדר וקל של סבתה, עם שינויים קלים לעוגת דבש נימוחה, רכה, עסיסית וריחנית שתוכלו להכין בצנצנות קטנות

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגות דבש אישיות בצנצנות

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 6 צנצנות קטנות בקוטר 5.5 ס"מ ובגובה 9.5 ס"מ
  • לקערת המצרכים הרטובים:
  • 1/2 כוס דבש
  • 2 ביצים (גודל M)
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 כוס תה ארל גריי מצונן
  • 2 כפות רסק תפוחים
  • לקערת המצרכים היבשים:
  • 1/3 1 כוסות קמח תופח
  • 1/3 כוס סוכר דמררה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/8 כפית תבלין ציפורן
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
  • 2. בקערה בינונית מקציפים יחד את הדבש והביצים לתערובת תפוחה קלות. מזלפים את השמן וממשיכים להקציף. מוסיפים את רסק התפוחים והתה ומערבבים היטב.
  • 3. בקערה גדולה יותר מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, סודה לשתיה, תבלינים ומלח.
  • 4. יוצקים לאט ובמתינות את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם התערובת היבשה ומערבבים תוך תנועות קיפול בעזרת מרית. מערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה במרקם חלק ונוזלי.
  • 5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף, משמנים קלות את הצנצנות בתרסיס ומזלפים את התערובת עד 2/3 מגובה כל צנצנת.
  • 6. מניחים את הצנצנות על תבנית האפייה של התנור ואופים כ- 25 דקות בשליש התחתון של התנור. מבצעים בדיקת 'קיסם יבש' ומוציאים לצינון על משטח העבודה.
  • 6. לפני ההגשה מוסיפים פלחי תפוחים טריים טבולים במעט דבש .
  • רשמים והערות:
  • • ניתן לאפות בצנצנות בגדלים שונים ובתנאי שהנפח דומה.
  • • העוגות ישמרו בתוך הצנצנות עד שבוע מחוץ למקרר במקום מוצל ובתנאי שיהיו סגורות אחת אחת עם מכסה.
  • • מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully