וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הטעם כמו של סבתא, הסטייל עדכני: צנצנות של (עוגות) דבש

את עוגת הדבש הרכה והעסיסית של סבתה, אופה מירב שיינר-דנצ'נקו בצנצנות קטנות אותן ניתן לחלק לקרובים לברכת שנה מתוקה או להגיש בערב החג עם תפוח ועוד קצת דבש

עוגות דבש אישיות בצנצנות. אלון מסיקה, מערכת וואלה! NEWS
אל תפחדו לאפות בתוך צנצנות הזכוכית. עוגיות דבש אישיות/מערכת וואלה! NEWS, אלון מסיקה

השבוע נסעתי על כביש החוף כשלפתע הבחנתי מרחוק בחצבים שפרחו בשולי הדרך. כל שנה לקראת הסתיו ליבי נצבט ואני חוזרת אחורה בזמן אל הימים הראשונים בגן הילדים ובבית הספר. ישנם מראות וצלילים ש'זורקים' אותנו באחת אל אותן שנים מתוקות ואל הסיפורים והשירים של חגי-תשרי המלווים בהתרגשות גדולה וחשש קטן לקראת ההתחלות החדשות.

זכורה לי היטב אותה התחלה ביום הראשון בכיתה א' - התיישבתי בטור השמאלי של הכיתה, בשולחן השני הצמוד לחלון. אמי חייכה אלי בעיניים דומעות וסבתי עמדה בקצה השביל והמשיכה להביט בי ארוכות, מנופפת לפרקים בידה הארוכה, לוחשת בשפתיים רחבות: "דבש! תהיה לך שנה דבש".

הפעם אני חולקת איתכם מתכון נהדר וקל של סבתי, עם שינויים קלים שלי, לעוגת דבש נימוחה, רכה, עסיסית וריחנית שתוכלו להכין בצנצנות קטנות ולהגניב בערב החג או ביום הראשון ללימודים למי שאתם אוהבים, ולאחל שתהיה שנה דבש.

הכמות במתכון עבור 6 צנצנות קטנות בקוטר 5.5 ס"מ ובגובה 9.5 ס"מ. ניתן לאפות בצנצנות בגדלים שונים ובתנאי שהנפח דומה.

כל המתכונים לראש השנה
עוד מתכונים לעוגות דבש

עוגות דבש אישיות

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה! אוכל

20 דקות עבודה,50 דקות סה"כ,קל להכנה,6 יחידות
עוגות דבש אישיות בצנצנות. אלון מסיקה, מערכת וואלה! NEWS
עוגות דבש אישיות בצנצנות/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • לקערת הרטובים:

    • ½כוסדבש
    • 2ביצים M
    • כוסשמן
    • ½כוסתה ארל גריי, מצונן
    • 2כפותרסק תפוחים
  • לקערת היבשים:

    • ⅓1 כוסותקמח תופח
    • כוססוכר דמררה
    • כפיתסודה לשתייה
    • ¼כפיתקינמון טחון
    • כפיתציפורן תבלין
    • קורטאגוז מוסקט
    • קורטמלח

אופן ההכנה

איך מכינים עוגות דבש אישיות?

  • 1
    מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
  • 2
    בקערה בינונית מקציפים יחד את הדבש והביצים לתערובת תפוחה קלות. מזלפים את השמן וממשיכים להקציף. מוסיפים את רסק התפוחים והתה ומערבבים היטב.
  • 3
    בקערה גדולה יותר מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, סודה לשתיה, תבלינים ומלח.
  • 4
    יוצקים לאט ובמתינות את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם התערובת היבשה ומערבבים תוך תנועות קיפול בעזרת מרית. מערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה במרקם חלק ונוזלי.
  • 5
    מעבירים את התערובת לשקית זילוף, משמנים קלות את הצנצנות בתרסיס ומזלפים את התערובת עד 2/3 מגובה כל צנצנת.
  • 6
    מניחים את הצנצנות על תבנית האפייה של התנור ואופים כ- 25 דקות בשליש התחתון של התנור. מבצעים בדיקת 'קיסם יבש' ומוציאים לצינון על משטח העבודה.
  • 7
    לפני ההגשה מוסיפים פלחי תפוחים טריים טבולים במעט דבש.
  • הערות: - ניתן לאפות בצנצנות בגדלים שונים ובתנאי שהנפח דומה. - העוגות יישמרו בתוך הצנצנות עד שבוע מחוץ למקרר במקום מוצל ובתנאי שיהיו סגורות אחת אחת עם מכסה. - מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully