עוגות דבש אישיות
מירב שיינר חולקת איתנו מתכון נהדר וקל של סבתה, עם שינויים קלים לעוגת דבש נימוחה, רכה, עסיסית וריחנית שתוכלו להכין בצנצנות קטנות
מצרכים
- כמות: עבור 6 צנצנות קטנות בקוטר 5.5 ס"מ ובגובה 9.5 ס"מ
- לקערת המצרכים הרטובים:
- 1/2 כוס דבש
- 2 ביצים (גודל M)
- 1/3 כוס שמן
- 1/2 כוס תה ארל גריי מצונן
- 2 כפות רסק תפוחים
- לקערת המצרכים היבשים:
- 1/3 1 כוסות קמח תופח
- 1/3 כוס סוכר דמררה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1/8 כפית תבלין ציפורן
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
- 2. בקערה בינונית מקציפים יחד את הדבש והביצים לתערובת תפוחה קלות. מזלפים את השמן וממשיכים להקציף. מוסיפים את רסק התפוחים והתה ומערבבים היטב.
- 3. בקערה גדולה יותר מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, סודה לשתיה, תבלינים ומלח.
- 4. יוצקים לאט ובמתינות את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם התערובת היבשה ומערבבים תוך תנועות קיפול בעזרת מרית. מערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה במרקם חלק ונוזלי.
- 5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף, משמנים קלות את הצנצנות בתרסיס ומזלפים את התערובת עד 2/3 מגובה כל צנצנת.
- 6. מניחים את הצנצנות על תבנית האפייה של התנור ואופים כ- 25 דקות בשליש התחתון של התנור. מבצעים בדיקת 'קיסם יבש' ומוציאים לצינון על משטח העבודה.
- 6. לפני ההגשה מוסיפים פלחי תפוחים טריים טבולים במעט דבש .
- רשמים והערות:
- • ניתן לאפות בצנצנות בגדלים שונים ובתנאי שהנפח דומה.
- • העוגות ישמרו בתוך הצנצנות עד שבוע מחוץ למקרר במקום מוצל ובתנאי שיהיו סגורות אחת אחת עם מכסה.
- • מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.