וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל טנזיה מרוקאי עם טלה ופירות יבשים

השילוב בין טעמו של בשר הטלה לבין טעמו של תבשיל הטנזיה המתקתק עם הפירות היבשים והאגוזים, יגרום לכולם לרצות לחבק את הסיר. תוספת של קוסקוס ליד, היא בגדר חובה

טנזיה צוואר טלה עם פירות יבשים. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן,
חובה עם קוסקוס. תבשיל טנזיה טלה מהמטבח המרוקאי/צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן

מזג האוויר החורפי שבחוץ והמזווה המתפקע שלל פירות יבשים ואגוזים שנשארו מחגיגות הט"ו בשבט, עשו לנו חשק להכניס הכל יחד לסיר ולהכין לסוף השבוע תבשיל טנזיה מפנק.

הטנזיה (או הטנזייה) הוא תבשיל קדירה מהמטבח המרוקאי, שנוהגים לאכול בחגים בעיקר בזכות השילוב של בשר עם אגוזים ופירות יבשים שמוסיפים לא רק מתקתקות אלא גם המון חגיגיות.

הפעם אנחנו ממליצים לכם להשתמש בנתח של צוואר טלה, שמשתלב בקדירה באופן מושלם ומוסיף לה את טעמו הייחודי. תוספת של קוסקוס ליד, היא בגדר חובה.

לא אוהבים בשר טלה? ניתן להחליף את צוואר הטלה בנתח של בשר בקר או כמו שריר, כתף, צוואר או בשר ראש.

איזה נתח בקר הכי מתאים לגולאש?
סופר טעים: סיר סופריטו משפחתי
סחינה: חמין כמו של סבתא

טנזיה טלה

מתכון מאת: מערכת וואלה! אוכל

20 דקות עבודה,90 דקות סה"כ,קל להכנה,5 סועדים
טנזיה צוואר טלה עם פירות יבשים. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן,
טנזיה צוואר טלה עם פירות יבשים/צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן

מצרכים למתכון

  • לטנזיה מרוקאית:

    • 4כפותשמן קנולה
    • 1ק״גצוואר טלה - חתוך לקוביות בגודל בינוני
    • 1בצל גדול, חתוך לקוביות גסות
    • 1כוסשזיפים מיובשים מגולענים
    • 1כוסמשמש מיובש
    • 100גרםאגוזים / שקדים/קשיו/ פיסטוקים (מומלץ לערבב)
  • לתבלינים:

    • 1כפיתקינמון או 2 מקלות קינמון
    • 1כפיתמלח
    • 1כפיתכורכום
    • ½כפיתפלפל שחור גרוס
    • 4כפותסילאן

אופן ההכנה

איך מכינים טנזיה טלה?

  • 1
    בסיר עמוק מחממים 4 כפות שמן קנולה וצורבים את קוביות הבשר. מוציאים את הבשר הצרוב לקערה.
  • 2
    באותו הסיר מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את התבלינים, האגוזים והפירות המיובשים ומטגנים מספר דקות תוך ערבוב.
  • 3
    מחזירים את הבשר לסיר, מערבבים ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי. מוסיפים גם את הסילאן ומביאים לרתיחה.
  • 4
    מעבירים את הסיר לאש נמוכה ומבשלים בכיסוי חלקי כשעה וחצי ועד שעתיים או עד שהבשר רך. אם יש צורך מוסיפים מעט מים במהלך הבישול.
  • 5
    5. .מגישים לצד אורז או קוסקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully