פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת תפוחים וקרם שקדים

      מירב שיינר במתכון לעוגה עונתית ומשגעת של בצק עלים פריך, קרם שקדים מתקתק ותפוחים שמשלימים את כל הטוב הזה

      21 מדרגים / 3.25 כוכבים

      עוגת בצק עלים עם קרם שקדים ותפוחים (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      עוגת בצק עלים עם קרם שקדים ותפוחים (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • כמות: מאפה בגודל 35x25 ס"מ
      • בצק עלים חמאה מופשר 12 שעות במקרר
      • לקרם שקדים:
      • 200 גרם חמאה בטמפ' חדר
      • 170 גרם אבקת סוכר
      • 180 גרם שקדים טבעיים טחונים (2 כוסות פחות כף)
      • 40 גרם אבקת קורנפלור (4 כפות)
      • 3 ביצים בינוניות
      • 1 כפית רום או קלבדוס
      • לתפוחים:
      • 5-6 תפוחים גדולים מסוג גרני סמית'
      • 1/2 לימון סחוט
      • 50 גרם חמאה
      • 2 כפות גדושות סוכר
      • 1 כפית קינמון טחון

      אופן ההכנה

      • 1. פותחים את בצק העלים המופשר וסופגים ממנו נוזלים מיותרים אם יש. מקמחים את משטח העבודה, הופכים את הבצק כשצידו החשוף על הקמח ומסירים את הניילון. חותכים את הבצק עד לרוחב של 40 ס"מ. מפזרים מעל עוד קצת קמח ומרדדים קלות עד לאורך של 30 ס"מ.
      • 2. מגלגלים את הבצק על גבי מערוך ומעבירים לתבנית מלבנית. מצמידים לתחתית ולשוליים יש, כך שיגיעו עד 2 ס"מ גובה לפחות. דוקרים את הבצק בעזרת קיסם גדול במרחק 1-2 ס"מ ומכניסים למקרר.
      • 3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר למשחה חלקה. מוסיפים את השקדים והקורנפלור ומערבלים קלות.
      • 4. מחליפים לבלון הקצפה ומוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך הקצפה במהירות בינונית. ממשיכים להקציף יחד כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את הרום, מערבבים קלות, יוצקים לכלי ומקררים 2-3 שעות.
      • 5. מקלפים את התפוחים, מסירים את הליבות, חוצים לשניים (לאורך) ולפלחים עבים. מכניסים למחבת גדולה עם מיץ הלימון, הסוכר והחמאה ומבשלים על אש נמוכה ללא מכסה כ-30 דקות. מכבים את האש, מכסים חלקית ומניחים בצד ל-5 דקות.
      • 6. מסירים את המכסה מוסיפים את הקינמון הטחון. מערבבים היטב ובעדינות. מעבירים לכלי ומצננים במקרר כשעה.
      • 7. יוצקים את קרם השקדים על הבצק הקר עד 2/3 מהגובה (רצוי להשתמש בשקית זילוף) . מסדרים את פלחי התפוחים כמו שלבי תריסים ולוחצים עד מחצית הגובה לתוך קרם השקדים.
      • 8. מחממים תנור ל-165 מעלות טורבו. מושחים את שולי הבצק במעט חמאה מומסת ואופים בתחתית התנור 15 דקות. מעבירים למרכז התנור ל- 15-20 דקות נוספות עד לקבלת קרם בצבע ענברי עמוק ובצק חום -זהוב.
      • 9. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית 30 דקות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. העוגה הכי טעימה ביום הכנתה.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -