איך מכינים את הממתקים למימונה?
סודות מתוקים: לבשלנית קולט בן נעים מנתיבות יש לא רק מתכונים נפלאים למתוקים של החג, אלא גם טיפים חשובים שכדאי לאמץ לאירוח ולחיים בכלל
סודות מתוקים: לבשלנית קולט בן נעים מנתיבות יש לא רק מתכונים נפלאים למתוקים של החג, אלא גם טיפים חשובים שכדאי לאמץ לאירוח ולחיים בכלל
אין על מצה בריי לארוחת בוקר או ערב במהלך ימי החג, אבל גם אותה נחמד לשדרג ולגוון מעט עם תוספות שיהפכו אותה לחגיגה של ממש
הן אתנו רק תקופה קצרה בשנה וזה הזמן לנצל אותן. עם קצת יצירתיות תגלו שאפשר להכין הכל ממצות - אפילו פיצה שווה במיוחד ברגע
זה דומה לפנקייק וקצת לטוסט ובעיקר טעים בטירוף, ועל הדרך גם כשר לפסח. דליה אלחדף ממסעדת טוטומה עם מתכון לקצ'פה- פנקייק ונצלואני שמנמן עשוי תירס במילוי גבינה חמה נהדרת
בינינו, מה שבאמת טעים בשולחן החג הן התוספות והסלטים. אספנו שלושה מתכונים שירימו לכם את שולחן הסדר: סלט לימונים חריף אש, אורז חגיגי הכי ישראלי שיש ו"אמפנדס" מצה שהילדים יטרפו
הכבד הקצוץ הוא בדיוק מסוג המאכלים המסורתיים שאנחנו אוהבים להכין בכל שנה בחג ולאכול עם המצה. החיתוך הגס של הכבד עם המתיקות המעודנת של הבצל המטוגן ממלאים את הפה בטעם עשיר. הבשלן אלון בר משתף אותנו במתכון שלו לכבד הקצוץ המושלם
משאירים את הניקיונות, הבישולים הבלתי נגמרים והכלים החגיגיים בבית ויוצאים לחגוג ליל סדר אלטרנטיבי במדבר עם הרבה יין ואוכל טוב שמתבשל במדורה. יוחאי נבו ותומר סולנה מהסועד הנודד עם טיפים ומתכונים שמומלץ לנצל בכל פעם שיוצאים לשטח
אדמת הנגב החולית מצמיחה בלילות מלאי ברקים את פטריית הטרפש, המכונה גם הכמהין של הנגב. טעמה של הפטרייה, הצומחת גם בחולות המדבריים של מרוקו, הוא טעם הילדות של סוזן מיראה מנתיבות, וטעם תבשיל הכבש, שאמה הייתה מכינה בארוחת החג
מצות לא צריכות להיות מאכל חג מבאס, להיפך. יש להן פוטנציאל להפוך למנות שוות במיוחד, כמו שברי מצות ממכרים במציפוי שוקולד מריר ובתוספת שוקולד לבן, חמוציות ותפוז
מהבלקן באהבה: השבוע, הבשלן אלון בר מראה לנו את כל הדרך לאיקרה: ממרח ביצי הדגים האהוב שמשדרג כל בראנץ' או ארוחת ערב עשירה
מסעדת NG בנווה צדק חוגגת את האביב עם סעודת טלאים ומשתפת אותנו במתכון חגיגי ומרשים לשוק טלה במייפל ויין לבן, שלא דורש כמעט עבודה מלבד שימוש בבשר איכותי וטרי
אל תלחצו מהפקקים בחג או שלא יהיה לכם מספיק מקום בתנור. לילי בן שלום ממסעדת ראצ'ה מבשלת לנו את המנה שתהפוך לאורחת קבועה בליל הסדר- עוף גרוזיני חגיגי ברוטב סמיך וקרמי של אגוזי מלך שניתן להכין מראש ולהגיש גם קר
השף שי כהן מהקומה הרביעית מביא שני מתכונים נוספים מושלמים לצפייה בכדורגל עם בירה או ויסקי ביד: פופקורן מתוק-חריף וכנפיים מושחתות בציפוי ביסלי