פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חמין שורשים וקטניות צמחוני

      בחמין המקורי יש כמובן חלקי פנים ובשר, אך מירב ברזילי מראה לכם איך תכינו חמין לא פחות טוב, צמחוני לחלוטין, בעזרת שלל סוגי שעועיות וירקות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חמין צמחוני (נמרוד סונדרס)
      חמין צמחוני (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 100 גרם שעועית אדומה אורגנית, שהושרתה לילה לפחות
      • 100 גרם שעועית לימה שהושרתה לילה לפחות
      • 100 גרם שעועית מש (אופציה)
      • 50 גרם גריסים
      • 2 בצלים
      • 3 תפוחי אדמה גדולים, או 6 קטנים
      • 2 קולורבי
      • 1 סלק (אופציה)
      • 2 שורש דייקון או לפת
      • 2 שומר
      • 1 בטטה
      • לרוטב:
      • 1/2 כוס סילאן
      • 1/2 כוס סויה
      • 3 שיני שום
      • 1/2 כוס שמן זית
      • אופציה:
      • 8 ביצים מבושלות

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב, בלי השמן, ומוסיפים את שמן הזית תוך כדי זילוף.
      • 2. חותכים את כל הירקות לחתיכות גדולות (ניתן גם להשאיר אותם שלמים, תלוי בהעדפה האישית).
      • 3. מכניסים לקדירה או לסיר גדול חצי מכמות הירקות החתוכים. מוסיפים את הקטניות, ואז את החצי השני של הירקות.
      • 4. שופכים על כל התערובת את הרוטב, ומוסיפים מים חמים עד לכיסוי השכבה העליונה של הירקות. אם רוצים, מוסיפים את הביצים כשהן מבושלות.
      • 5. מכניסים לתנור ל-15 דקות בחום גבוה.
      • 6. מנמיכים את החום ל-150 מעלות, ומשאירים בתנור לאפייה של כ-3 שעות לפחות.

      עוד מתכוני תבשילי קדרה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -