מתכונים חמים

שבלולי מנגולד ופטה

הסוד של המאפים הללו נעוץ במילוי הנפלא שלהם, ובזרעי החילבה והכוסברה המסתתרים בבצק. ארז קומרובסקי עושה קסמים משבלולים של מנגולד וגבינת פטה.

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 700 גרם קמח לבן מנופה
  • 300 גרם קמח מלא מנופה
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 600 מ"ל מים
  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים
  • 1 כף זרעי חילבה קלויים וכתושים
  • 1 כף גדושה מלח ים דק
  • למילוי:
  • 2 צרורות עלי מנגולד ירוקים קצוצים
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1/2 כוס שמן זית עדין
  • 1/2 כוס צימוקים כהים קצוצים
  • 300-400 גרם גבינת פטה כבשים
  • מלח ים גס, פלפל שחור גרוס גס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמחים לקערה. מפוררים לתוכם את השמרים, מוזגים את המים ומוסיפים את זרעי הכוסברה והחילבה. לשים כ-8 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות, עד שהבצק הופך מוצק, אלסטי ומבריק.
  • 2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית. מכסים בניילון (לא ניילון נצמד), ומתפיחים כשעה וחצי. בכל חצי שעה "מפילים" את הבצק – כלומר: מוציאים ממנו את האוויר.
  • 3. מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת גדולה, ומאדים את הבצלים עד שהם מתרככים. מוסיפים את המנגולד ומאדים מספר דקות נוספות. מניחים במסננת ומקררים לטמפרטורת החדר. מערבבים עם הצימוקים והפטה, ומתבלים במלח ים גס ובפלפל שחור.
  • 4. מחממים את התנור ל-230 מעלות. במערוך, על משטח משומן בנדיבות, מרדדים את הבצק למלבן דק. מפזרים שמן גם מעל לבצק, כדי שלא יידבר למערוך.
  • 5. מפזרים את המילוי בנדיבות על הבצק, ומגלגלים לרולדה. מורידים את הקצוות וחותכים את הרולדה לפרוסות ברוחב 2 ס"מ.
  • 6. על תבנית שרופדה בנייר אפייה מעמידים את הפרוסות, זו לצד זו, לא בצפיפות, כדי שיוכלו להתפשט בזמן האפייה. מתפיחים 20-30 דקות, ואופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
  • 7. מגישים עם יוגורט מעורבב בעלי נענע קצוצים, או עם איירן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully