יש שמכנים את עוגיות השוקולד הפאדג'יות עטויות אבקת הסוכר - עוגיות מושלגות - בזכות המראה המושלג והמלכותי שאבקת הסוכר הלבנה מותירה בהן.
בקונדיטוריה ביסקוטי מכנים אותן - עוגיות מתפוצצות - כיוון שבמהלך האפייה הן מתנפחות ונסדקות ושבילים של שוקולד מתבקעים בהן כמו בפיצוץ, אבל מתוק.
כך או כך מדובר בעוגיות השוקולד האהובות עלינו ביותר וכאלה שישמחו אותנו בכל מצב, בעיקר כשהן גם אינן מכילות טיפה של קמח ומתאימות לכל מי שנמנע מגלוטן.
רק שימו לב:
*היזהרו מאפיית יתר. העוגיות עדיין רכות מאוד בתום האפיה, אך הן יתקשו מחוץ לתנור. אפיית יתר עלולה להניב תוצאה יבשושית ופחות שוקולדית.
** במידה ואינכם אוהבים את השילוב של תפוז בשוקולד, ותרו על גרידת התפוז.
ממלאים צנצנות: 10 מתכוני עוגיות מנצחים
עוגיות שוקולד מתפוצצות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לעוגיות שוקולד ללא קמח:
- 350גרםשוקולד מריר
- 50גרםחמאה
- 3ביצים
- ½כוססוכר (100 גרם)
- גרידת תפוז (מתפוז שלם)
- ½כוסשקדים טחונים (50 גרם)
- 5כפותקורנפלור או קמח תפוחי אדמה (50 גרם)
- 1כפיתאבקת אפייה
- 100גרםקוקוס טחון
לציפוי מושלג:
- 1כוססוכר
- 200גרםאבקת סוכר
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגיות שוקולד מתפוצצות?
- 1ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו בפולסים או בבאן מארי. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט.
- 2בינתיים, מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
- 3בעזרת מרית (לקקן), מוסיפים השוקולד המומס וגרידת התפוז לתערובת הביצים בתנועות קיפול.
- 4מוסיפים את קמח תפוחי האדמה/ הקורנפלור ואבקת השקדים בהדרגה ביחד עם הקוקוס ואבקת האפייה ומערבבים פנימה בתנועות קיפול. מתקבלת מסה נוזלית יחסית. מקררים כשעתיים לפחות עד שהמסה מתקשה.
- 5יוצרים כדורים קטנים באמצעות כפית ומניחים על מגש, מרופד נייר אפייה. לחילופין מזלפים בלונים קטנים בקוטר 3 ס"מ. מקפיאים למשך כשעתיים.
- 6מחממם תנור ל-190 מעלות.
- 7מכינים שתי קעריות - אחת עם סוכר ואחת עם אבקת סוכר. מוציאים את כדורי השוקולד מהקפאה ומצפים את הבלונים בסוכר רגיל, ואח"כ מגלגלים אותם באבקת הסוכר. מסדרים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה עם רווחים ביניהם.
- 8אופים למשך 5-6 דקות עד שהעוגיות תתנפחות ונסדקות ומקבלות מראה מושלג. היזהרו מאפיית יתר - העוגיות עדיין רכות מאוד בתום האפיה, אך הן יתקשו מחוץ לתנור.