וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מושלגות ומתפוצצות: עוגיות השוקולד הכי אהובות והן אפילו ללא גלוטן

עודכן לאחרונה: 30.1.2023 / 7:05

במהלך האפייה הן מתנפחות ונסדקות ושבילים של שוקולד מתבקעים בהן כמו בפיצוץ, אבל מתוק

מתכוני שוקולד של ביסקוטי. נמרוד סונדרס
עוגיות השוקולד האהובות עלינו והן אפילו ללא קמח/נמרוד סונדרס

יש שמכנים את עוגיות השוקולד הפאדג'יות עטויות אבקת הסוכר - עוגיות מושלגות - בזכות המראה המושלג והמלכותי שאבקת הסוכר הלבנה מותירה בהן.

בקונדיטוריה ביסקוטי מכנים אותן - עוגיות מתפוצצות - כיוון שבמהלך האפייה הן מתנפחות ונסדקות ושבילים של שוקולד מתבקעים בהן כמו בפיצוץ, אבל מתוק.

כך או כך מדובר בעוגיות השוקולד האהובות עלינו ביותר וכאלה שישמחו אותנו בכל מצב, בעיקר כשהן גם אינן מכילות טיפה של קמח ומתאימות לכל מי שנמנע מגלוטן.

רק שימו לב:
*היזהרו מאפיית יתר. העוגיות עדיין רכות מאוד בתום האפיה, אך הן יתקשו מחוץ לתנור. אפיית יתר עלולה להניב תוצאה יבשושית ופחות שוקולדית.

** במידה ואינכם אוהבים את השילוב של תפוז בשוקולד, ותרו על גרידת התפוז.

ממלאים צנצנות: 10 מתכוני עוגיות מנצחים

עוגיות שוקולד מתפוצצות

מתכון מאת: רוסלה יונה, מערכת וואלה

מתכוני שוקולד של ביסקוטי. נמרוד סונדרס
מושלגות. עוגיות שוקולד-תפוז מתפוצצות של ביסקוטי

מצרכים למתכון

  • לעוגיות שוקולד ללא קמח:

    • 350גרםשוקולד מריר
    • 50גרםחמאה
    • 3ביצים
    • ½כוססוכר (100 גרם)
    • גרידת תפוז (מתפוז שלם)
    • ½כוסשקדים טחונים (50 גרם)
    • 5כפותקורנפלור או קמח תפוחי אדמה (50 גרם)
    • 1כפיתאבקת אפייה
    • 100גרםקוקוס טחון
  • לציפוי מושלג:

    • 1כוססוכר
    • 200גרםאבקת סוכר

אופן ההכנה

איך מכינים עוגיות שוקולד מתפוצצות?

  • 1
    ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו בפולסים או בבאן מארי. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט.
  • 2
    בינתיים, מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
  • 3
    בעזרת מרית (לקקן), מוסיפים השוקולד המומס וגרידת התפוז לתערובת הביצים בתנועות קיפול.
  • 4
    מוסיפים את קמח תפוחי האדמה/ הקורנפלור ואבקת השקדים בהדרגה ביחד עם הקוקוס ואבקת האפייה ומערבבים פנימה בתנועות קיפול. מתקבלת מסה נוזלית יחסית. מקררים כשעתיים לפחות עד שהמסה מתקשה.
  • 5
    יוצרים כדורים קטנים באמצעות כפית ומניחים על מגש, מרופד נייר אפייה. לחילופין מזלפים בלונים קטנים בקוטר 3 ס"מ. מקפיאים למשך כשעתיים.
  • 6
    מחממם תנור ל-190 מעלות.
  • 7
    מכינים שתי קעריות - אחת עם סוכר ואחת עם אבקת סוכר. מוציאים את כדורי השוקולד מהקפאה ומצפים את הבלונים בסוכר רגיל, ואח"כ מגלגלים אותם באבקת הסוכר. מסדרים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה עם רווחים ביניהם.
  • 8
    אופים למשך 5-6 דקות עד שהעוגיות תתנפחות ונסדקות ומקבלות מראה מושלג. היזהרו מאפיית יתר - העוגיות עדיין רכות מאוד בתום האפיה, אך הן יתקשו מחוץ לתנור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully