פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כתף טלה עם אתרוגים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      רפי כהן עורך אורח (דרור עינב)
      רפי כהן עורך אורח (דרור עינב)

      מצרכים

      • חומרים:
      • כתף טלה במשקל 2-3 קילו
      • 6 אתרוגים בשלים, חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
      • 1/2 קילו בצלי פנינה קלופים
      • 5 כפות סוכר
      • 1 כף מלח ים
      • 1/2 כף פלפל לבן גרוס
      • 2-3 פלפל צ'ילי אדום, חצוי לשניים
      • כמה ענפי טימין
      • 1 כוס שמן זית

      אופן ההכנה

      • אופן הכנה:
      • 1. מכניסים לסיר רחב את כתף הטלה, ומוסיפים את האתרוגים, הסוכר, המלח, הפלפל הלבן, הצ'ילי והטימין.
      • 2. מכסים במים ומוסיפים 1/2 כוס שמן זית, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כשעה עם מכסה סגור על אש קטנה.
      • 3. בינתיים במחבת עם 1/2 כוס שמן זית מטגנים את בצלי הפנינה עד שהם מזהיבים.
      • 4. מעבירים לתבנית אפייה את הבצלים המוזהבים, ומעליהם מניחים את כתף הטלה והאתרוגים, ללא הנוזלים.
      • 5. מפזרים מעט מלח ופלפל לבן, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות לשעה וחצי.
      • 6. מסירים את נייר האפייה ואת נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כחצי שעה, עד הזהבה יפה.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -