מתכונים חמים

כתף טלה עם אתרוגים

מתכון מאת: רפי כהן ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

רפי כהן עורך אורח

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים:
  • כתף טלה במשקל 2-3 קילו
  • 6 אתרוגים בשלים, חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1/2 קילו בצלי פנינה קלופים
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף מלח ים
  • 1/2 כף פלפל לבן גרוס
  • 2-3 פלפל צ'ילי אדום, חצוי לשניים
  • כמה ענפי טימין
  • 1 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • אופן הכנה:
  • 1. מכניסים לסיר רחב את כתף הטלה, ומוסיפים את האתרוגים, הסוכר, המלח, הפלפל הלבן, הצ'ילי והטימין.
  • 2. מכסים במים ומוסיפים 1/2 כוס שמן זית, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כשעה עם מכסה סגור על אש קטנה.
  • 3. בינתיים במחבת עם 1/2 כוס שמן זית מטגנים את בצלי הפנינה עד שהם מזהיבים.
  • 4. מעבירים לתבנית אפייה את הבצלים המוזהבים, ומעליהם מניחים את כתף הטלה והאתרוגים, ללא הנוזלים.
  • 5. מפזרים מעט מלח ופלפל לבן, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות לשעה וחצי.
  • 6. מסירים את נייר האפייה ואת נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כחצי שעה, עד הזהבה יפה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully