כתף טלה עם אתרוגים
רפי כהן עורך אורח (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- חומרים:
- כתף טלה במשקל 2-3 קילו
- 6 אתרוגים בשלים, חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 1/2 קילו בצלי פנינה קלופים
- 5 כפות סוכר
- 1 כף מלח ים
- 1/2 כף פלפל לבן גרוס
- 2-3 פלפל צ'ילי אדום, חצוי לשניים
- כמה ענפי טימין
- 1 כוס שמן זית
- אופן הכנה:
- 1. מכניסים לסיר רחב את כתף הטלה, ומוסיפים את האתרוגים, הסוכר, המלח, הפלפל הלבן, הצ'ילי והטימין.
- 2. מכסים במים ומוסיפים 1/2 כוס שמן זית, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כשעה עם מכסה סגור על אש קטנה.
- 3. בינתיים במחבת עם 1/2 כוס שמן זית מטגנים את בצלי הפנינה עד שהם מזהיבים.
- 4. מעבירים לתבנית אפייה את הבצלים המוזהבים, ומעליהם מניחים את כתף הטלה והאתרוגים, ללא הנוזלים.
- 5. מפזרים מעט מלח ופלפל לבן, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות לשעה וחצי.
- 6. מסירים את נייר האפייה ואת נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כחצי שעה, עד הזהבה יפה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה