קובה עיראקית במרק סלק
ופתאות סולת שמנמנות המחבקות בתוכן מילוי בשר נימוח ומשתכשכות בתוך מרק אדום חמצמץ. כל הסודות לקובה עיראקית אדומה ובונוס לצמחונים.
קובה (צילום: יח"צ, צילום: מתן שופן)
מחשבון המרות
- למילוי:
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- בצל גדול קצוץ דק
- מלח ופלפל
- 1/2 כפית בהרט
- לכופתאות הסולת:
- 3 כוסות סולת
- 1 כוס מים
- 1.5 כפית מלח
- למרק האדום:
- 3-4 סלקים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 5 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 4 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית בהרט
- כפית מלח לימון או מיץ משני לימונים
- 1 כף סוכר
- 1. ראשית, מבשלים את הסלקים עם הקליפה! במים עד ריכוך, ומניחים להם להתקרר בצד. מקלפים, ופורסים אותם לחצאי פרוסות.
- 2. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה גדולה.
- 3. מכינים את הסולת: מעבירים לקערה את הסולת והמלח, ובהדרגה שופכים את כוס המים, עד שמתקבלת עיסה רכה, יציבה וחלקה. מניחים לעיסת הסולת לנוח מספר דקות.
- 4. בינתיים מכינים את המרק האדום: בסיר גדול ושטוח מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן. לאחר שהוא מזהיב, מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן. מוסיפים את רסק העגבניות ואת הסלקים הפרוסים. מערבבים היטב. מוסיפים מים, מלח ופלפל שחור, בהרט ומביאים לרתיחה.
- 5. בזמן שמביאים את המרק לרתיחה, מכינים את הקובות. מרטיבים את הידיים, קורצים כדור מתוך עיסת הסולת ומשטחים על כף היד. שמים מן המילוי במרכז העיגול השטוח, וסוגרים את הקובה.
- 6. מכניסים את הקובות למרק רק כאשר המים רותחים.
- לאחר שהקובות בסיר, בודקים מליחות המרק ורק אז מוסיפים את מלח הלימון (או מיץ משני לימונים) וכף סוכר. מבשלים כ-40 דקות.
- *ישנה אפשרות להמיר במילוי צמחוני (שושנה באבאי):
- קוצצים 2 בצלים גדולים, ומטגנים במחבת עם מעט שמן. לאחר הזהבה, מוסיפים 6 שניצלי-טבעול קצוצים דק וכוס פטרוזיליה קצוצה למחבת. מערבבים. מתבלים עם מלח ופלפל.
- מכבים את האש, ומצננים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה