פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בלינצ'ס הונגרי

      דקיקים, אווריריים וממולאים בשוקולד, גבינה או ריבה הם חגיגה בכל ארוחת שבועות. המומחה לאוכל הונגרי, דודי שיק, מלמד את כל הסודות הקטנים לבלינצ'ס מושלם.

      4 מדרגים / 3.61 כוכבים

      בלינצ'ס (נמרוד סונדרס)
      בלינצ'ס (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-10 בלינצ'סים דקים:
      • 2 ביצים
      • 240 מ"ל חלב (כוס)
      • 220 גרם קמח (כוס וחצי)
      • 240 מ"ל סודה (כוס)
      • מעט מלח
      • מעט סוכר
      • כף שמן
      • חמאה מומסת לשימון
      • למילוי גבינה:
      • 1 גביע גבינה לבנה 9%
      • 1 כף גדושה שמנת חמוצה
      • 2-3 כפות אבקת סוכר
      • 1/2 כפית קינמון
      • גרידת לימון מחצי לימון גדול
      • 2 כפות צימוקים בהירים (אופציונלי)
      • למילוי ריבה ואגוזים:
      • צנצנת ריבה איכותית עדיף חמצמצה כמו משמש
      • אגוזי מלח קצוצים
      • למילוי קקאו:
      • 2 כפות גדושות אבקת קקאו
      • 2 כפות גדושות אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. טורפים את הביצים עם החלב.
      • 2. מוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי טריפה.
      • 3. מוסיפים את הסודה וממשיכים לטרוף.
      • 4. מוסיפים את השמן, המלח והסוכר וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.
      • 5. מעבירים את הבלילה דרך מסננת דקה למניעת גושים.
      • 6. נותנים לבלילה לנוח חצי שעה לפחות במקרר.
      • 7. מחממים מחבת שטוחה בגודל בינוני על אש גבוהה יחסית ומשמנים בעזרת מברשת או נייר סופג בחמאה מומסת.
      • 8. כשהמחבת חמה יוצקים כ3/4 מצקת מרק מהבלילה לתוכה ובזריזות מסובבים תוך כדי הטייתה של המחבת כך שהבלילה תצפה אותה בשכבה דקיקה ושווה.
      • 9. מחזירים לאש ללא יותר מדקה שתיים. כשבועיות קטנות יכסו את כל פני השטח ניתן להסיר או להפוך ללא יותר מכמה שניות, כך שמתקבל בלינצ'ס בעל צד כהה שחום וצד בהיר לבן.
      • 10. עורמים את הבלינצ'סים על צלחת עד המילוי. ניתן לכסות במגבת.
      • 11. למילוי גבינה: מערבבים היטב את חומרי המילוי. מניחים את המילוי בעזרת כף על צידו הבהיר של הבלינצ'ס ובמרכזו ומורחים בצורה שווה. מקפלים מעט פנימה את השוליים ומגלגלים.
      • 12. למילוי ריבה ואגוזים: מורחים את הריבה על גבי הבלינצ'ס ומפזרים אגוזים קצוצים.
      • 13. למילוי קקאו: מערבבים אבקת קקאו ואבקת סוכר ביחס שווה, מפזרים על פני הבלינצ'ס ומקפלים.
      • 14. בוזקים על הבלינצ'סים אבקת סוכר ומגישים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות