מתכונים חמים

אלפחורס הוואנה

רונית אבידן שיינפלד מלמדת איך לאפות עוגיות אלפחורס הוואנה ממולאות בריבת חלב ומצופות שוקולד

מתכון מאת: רונית אבידן שינפלד, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אלפחורס הוואנה של רונית אבידן שיינפלד

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-25-30 עוגיות כפולות:
  • לבצק העוגיות:
  • 220 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 220 גרם סוכר (כוס)
  • 1 ביצה
  • 40 גרם דבש (2 כפות)
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית תמצית שקדים
  • חצי כפית גרידת תפוז (או 1/4 כפית תמצית תפוז)
  • חצי כפית גרידת לימון (או 1/4 כפית תמצית לימון)
  • 350 גרם קמח (2.5 כוסות)
  • 100 גרם קורנפלור (3/4 כוס)
  • 15 גרם קקאו (כף גדושה)
  • 10 גרם סודה לשתייה (כף שטוחה)
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית שטוחה)
  • למילוי:
  • ריבת חלב
  • לציפוי:
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 4-5 כפות שמן נייטרלי
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מנפים לקערה את החומרים היבשים: קמח, קורנפלור, סודה לשתייה ואבקת האפייה ומערבבים.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים: מתחילים עם ערבוב של החמאה והסוכר לקרם חלק. אפשר להיעזר במערבל בעזרת וו גיטרה. תוך כדי ערבול מוסיפים לקרם החמאה והסוכר בזה אחר זה את התמציות, גרידת התפוז, הלימון, הביצה והדבש.
  • 3. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים בהדרגה, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך יחסית.
  • 4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב או על נייר אפייה לעובי 1/2 ס"מ, וקורצים עיגולים.
  • 6. מכניסים את התבנית עם בצק העוגיות למקפיא, ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 7. כשהתנור חם, מכניסים את העוגיות לתנור ואופים 10-15 דקות, רק עד שהשוליים משחימים מעט. יש להיזהר מאפיית יתר.
  • 8. אחרי שמצננים את העוגיות, ניתן להמשיך לשלב הבא, אבל אפשר לתת להן לנוח בכלי אטום יום-יומיים, זה רק יטיב עמן.
  • 9. ממלאים כל שתי עוגיות בריבת חלב. החלק הקמור הופך להיות הפנימי והחלק השטוח לחיצוני.
  • 10. ממיסים את השוקולד והשמן בקערה במיקרו בפולסים של 30 שניות או בבאן מרי מעל סיר עם מים חמים.
  • 11. פורשים נייר אפייה או ניילון נצמד על תבנית גדולה או על משטח עבודה, ומעליו מניחים את רשת התנור.
  • 12. טובלים את העוגיות בשוקולד המומס, כך שהן מכוסות באופן מלא, ומניחים לייבוש על רשת התנור. עדיף בחדר קריר על מנת שהשוקולד יתקשה במהירות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully