תבשיל קיצ'רי עיראקי
כדי להרגיש חורף מהו מציעה לכם אורלי פלאי להכין קיצ'רי - תבשיל צמחוני של אורז ועדשים עם שפע תבלינים, עגבניות, ובצל. ולטוויסט אמיתי מומלץ להכין ביצה עלומה ולהתענג על החלמון
מצרכים
- 4 מנות:
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- 1 כוס אורז פרסי
- 2 בצלים קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- 2 עגבניות מגוררות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כוסברה יבשה
- 1/2 כפית כורכום
- 3 כוסות מים רותחים
- לתיבול הסופי:
- 3 כפות שמן זית או חמאה מומסת
- 3 שיני שום כתושות
- מלח
- קורט כמון
- לביצים עלומות:
- מים
- חומץ
- ביצים לפי מספר הסועדים
אופן ההכנה
- 1. משרים את האורז והעדשים בשפע מים למשך חצי שעה.
- 2. מטגנים בצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים עגבניות, רסק ותבלינים ומטגנים מעין סופריטו כמו שמכינים בפאיה.
- 3. מוסיפים אורז ועדשים, מטגנים עוד דקה יחד ומוסיפים את המים הרותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
- 4. מערבבים שמן זית (או חמאה מומסת) ושום כתוש, מלח וכמון ויוצקים על הקיצ'רי. מערבבים ומכסים לעוד 10 דקות.
- 5. בינתיים מבשלים ביצים עלומות: מרתיחים מים בגובה 5 ס"מ. מוסיפים חומץ ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
- 6. פותחים כל ביצה בנפרד לתוך כוס ומחליקים אותה לתוך המים המבעבעים. עוטפים את החלמון בחלבון בזהירות בעזרת כף. מבשלים 3 דקות עד שרואים שהחלבון נקרש ומתקשה, הרעיון הוא לא להגזים בבישול, כדי שהחלמון בפנים יישאר רך ונוזלי.
- 7. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבת נייר לספיגת נוזלים. מגישים את הקיצ'רי עם ביצים עלומות מעל.