מתכונים חמים

תבשיל קיצ'רי עיראקי

כדי להרגיש חורף מהו מציעה לכם אורלי פלאי להכין קיצ'רי - תבשיל צמחוני של אורז ועדשים עם שפע תבלינים, עגבניות, ובצל. ולטוויסט אמיתי מומלץ להכין ביצה עלומה ולהתענג על החלמון

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

תבשיל קיצ'רי עיראקי

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 מנות:
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1 כוס אורז פרסי
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 עגבניות מגוררות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כוסברה יבשה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 3 כוסות מים רותחים
  • לתיבול הסופי:
  • 3 כפות שמן זית או חמאה מומסת
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח
  • קורט כמון
  • לביצים עלומות:
  • מים
  • חומץ
  • ביצים לפי מספר הסועדים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האורז והעדשים בשפע מים למשך חצי שעה.
  • 2. מטגנים בצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים עגבניות, רסק ותבלינים ומטגנים מעין סופריטו כמו שמכינים בפאיה.
  • 3. מוסיפים אורז ועדשים, מטגנים עוד דקה יחד ומוסיפים את המים הרותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
  • 4. מערבבים שמן זית (או חמאה מומסת) ושום כתוש, מלח וכמון ויוצקים על הקיצ'רי. מערבבים ומכסים לעוד 10 דקות.
  • 5. בינתיים מבשלים ביצים עלומות: מרתיחים מים בגובה 5 ס"מ. מוסיפים חומץ ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
  • 6. פותחים כל ביצה בנפרד לתוך כוס ומחליקים אותה לתוך המים המבעבעים. עוטפים את החלמון בחלבון בזהירות בעזרת כף. מבשלים 3 דקות עד שרואים שהחלבון נקרש ומתקשה, הרעיון הוא לא להגזים בבישול, כדי שהחלמון בפנים יישאר רך ונוזלי.
  • 7. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבת נייר לספיגת נוזלים. מגישים את הקיצ'רי עם ביצים עלומות מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully