פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      המדריך השלם לקובה המושלם

      אוורירי, עסיסי ומנחם: אורלי פלאי-ברונשטיין מביאה את כל הטיפים להכנת הקובה המושלם במרק דלעת מהיר להכנה

      6 מדרגים / 3.44 כוכבים

      קובה דלעת של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      קובה דלעת של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות (18 קובה)
      • למעטפת:
      • 1 כוס ג'רישה (בורגול דק)
      • 1 כוס מים קרים
      • 1 כוס סולת
      • 1 כפית מלח
      • למלית הבשר:
      • 2 כפות שמן
      • 1 בצל קצוץ דק-דק
      • 250 גרם בקר טחון (עדיף מנתח שמן)
      • 2 כפיות בהראט
      • מלח ופלפל שחור
      • 2 כפות עלי סלרי קצוצים
      • 2 כפות בצל ירוק או עירית
      • למרק דלעת:
      • 2 כפות שמן
      • 2 כוסות קוביות גדולות של דלעת קלופה
      • 2 גזרים קלופים ופרוסים
      • 3 גבעולי סלרי פרוסים לעובי 1 ס"מ
      • 1 בצל חתוך לקוביות
      • 2 ליטר מים
      • 1 כף סוכר
      • מיץ מלימון אחד
      • מלח ופלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את המעטפת: משרים את הג'רישה בקערה עם מים קרים כחצי שעה עד שהמים נספגים והגרגרים תופחים.
      • 2. מערבבים את הבורגול המושרה עם סולת ומלח בקערה ולשים 3 דקות בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת רכה, לחה ויציבה מספיק בשביל ליצור ממנה כדור, לשטח ולמלא. אם הבצק יבש מוסיפים כף מים ולשים עד שמתקבל מרקם אלסטי. אם הבצק רך מדי מוסיפים כף סולת ולשים היטב.
      • טיפ: התערובת הזאת היא סוג של בצק, וממש כמו בבצק לא כדאי להתפשר על המרקם הסופי לטובת קלות העבודה. במילים אחרות, אל תוסיפו יותר מדי סולת, כדי שהקובה לא ייצאו קשות מדי.
      • 3. מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר חצי שעה. בינתיים מכינים את המרק והמלית.
      • 4. מכינים את המרק: מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל, גזר וסלרי 5 דקות להזהבה קלה. מוסיפים דלעת, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, מיץ לימון מלח ופלפל, מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה.
      • 5. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומאדים בצל 3 דקות עד שהוא מתרכך אבל לא מזהיב. מעבירים לקערה ומוסיפים בשר טחון, בהראט ועשבי תיבול, מערבבים היטב ויוצרים כדורים. מעבירים למקרר או אפילו למקפיא ומניחים לכדורים להתמצק.
      • 6. ממלאים: מרטיבים את הידיים במים, יוצרים מהבצק כדור קטן בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. לוקחים כדור בשר ומניחים במרכז הבצק. עוטפים אותו בבצק ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב או משומן למניעת הידבקות הכדורים.
      • 7. מבשלים את הקובה: מביאים את המרק לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הקובה ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עם כיסוי חלקי עד שהן מוכנות והמרק סמיך.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -