פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות m&m מפלצתיות

      מירב שיינר-דנצ'נקו נזכרת בילדות עם עוגיות ענקיות שעושות בלאגן שמח בפה, בדיוק כמו שעוגיפלצת מרחוב סומסום אוהב לטרוף

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיות m&m (נמרוד סונדרס)
      עוגיות m&m (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל- 8-10 עוגיות ענקיות:
      • 125 גרם חמאה רכה (להוציא מהמקרר חצי
      • שעה לפני השימוש)
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1/4 כוס סוכר חום דחוס, מהסוג הכהה והכבד ( 50 גרם)
      • 1/4 כוס + כף גדושה סוכר לבן ( 80 גרם)
      • 1 ביצה בגודל L
      • 1/4 1 כוסות קמח תופח (175 גרם)
      • 1 כוס קורנפלקס (45 גרם)
      • 1/2 כוס סוכריות שוקולד m&m

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה בינונית מקרימים (בעזרת מטרפה גדולה) את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי ותפוח קלות (למי שקשה ניתן לבצע את הפעולה במיקסר עם וו גיטרה, או עם מקציף חשמלי).
      • 2. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים היטב למשחה חלקה.
      • 3. מוסיפים את הקמח בשתי פעימות ומערבבים. בשלב הזה כדאי לערבב עם לקקן על מנת לאחד היטב בין העמילנים לשומנים בתנועות מריחה ודחיסה עד לקבלת תערובות אחידה.
      • 4. מוסיפים את הקורנפלקס והסוכריות ומערבבים היטב, אך לא יותר מדי.
      • 5. בעזרת כוס מדידה אמריקנית במידה 1/4 קורצים עיגולים מהעיסה (למי שאין כוס כזו, אפשר לשקול עד 65 גרם ליחידה) מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומצננים במקרר כחצי שעה.
      • 6. מחממים תנור ל- 180 מעלות. בינתיים מוציאים את העוגיות מהמקרר. מרפדים תבנית אפייה נוספת, לוקחים כדור של בצק ופוחסים אותו על גבי התבנית באמצעות כרית כף היד. ממשיכים עם כל היתר (מוטב לא יותר מ-5 עוגיות בתבנית מאחר ואלה עוד תתרחבנה מעט).
      • 7. אופים כ-8 דקות. מסובבים את התבנית ואופים עוד 7 דקות נוספות. בתום האפייה מצננים בתבנית כ-3 דקות ולאחר מכן מעבירים על גבי רשת לצינון מוחלט, טרם העברה לאיחסון.
      • מומלץ לשמור בצנצנת גדולה או קופסת פח עד שבועיים.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -