מתכונים חמים

עגבניות במילוי בורגול ונענע

סמוקות לחיים ומלאות חיים הן חוזרות לשווקים, ואורלי פלאי- ברונשטיין מחליטה למלא אותן במילוי לבנוני ריחני של כוסמין, נענע ובהארט ומוסיפה גם רוטב יוגורט חמצמץ

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 ממולאים
  • 6 עגבניות גדולות ויפות
  • למלית:
  • חבילת לקט כוסמין איטלקי (או כוס בורגול עבה)
  • 2 עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית בהראט
  • 1 כף נענע מיובשת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס מים רותחים
  • מלח
  • להגשה:
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרוקנים חלק מהתוכן של העגבניות למילוי, אבל לא יותר מדי, כדי שיישארו להן דפנות יציבות. קוצצים את התוכן ומערבבים עם העגבניות המרוסקות.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. מכינים את המלית: מעבירים את העגבניות המרוסקות לסיר עם שמן זית, תבלינים, שום, לקט הכוסמין וכוס מים רותחים. אם משתמשים בבורגול, מוסיפים 3/4 כוס מים רותחים. מבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ כ-10 דקות או עד שגרגרי הבורגול סופחים את הנוזלים, תופחים ומתרככים. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים עוד מים רותחים במידת הצורך.
  • 3. ממלאים את העגבניות, מסדרים בתבנית ואופים רבע שעה. מגישים עם יוגורט מתובל ועלי נענע.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully