מתכונים חמים

עוגת גבינה קלאסית של רולדין

עוגת גבינה קלאסית רכה וטעימה של רולדין - הקונדיטור של רולדין חשף בפנינו את המתכון וגם את הטיפים שלו לעוגת גבינה אפויה מנצחת

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

עוגת גבינה קלאסית של רולדין (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
  • בסיס העוגה - סבלה שקדים :
  • 3 כפות סוכר (30 גרם)
  • 60 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס קמח (90 גרם )
  • 1/4 כוס שקדים מולבנים טחונים(20 גרם)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • חלמון של ביצה (גודל M)
  • תערובת הגבינה:
  • 500 גרם גבינת שמנת (לפחות 26% אחוז)
  • 300 גרם גבינה לבנה 9%
  • 250 גרם שמנת של פעם
  • 1/3 כוס קורנפלור ( 40 גרם)
  • 1/3 כוס קמח ( 40 גרם)
  • 1 מקל וניל (רק תוכנו או 1/2 כפית וניל איכותי)
  • 4 חלמונים (גודל M)
  • 3/4 כוס ( 150 גרם ) סוכר
  • 4 חלבונים (גודל M)
  • 3 כפות ( 40 גרם) סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הסבלה שקדים: מחממים את התנור ל-170 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את החלמון והווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח והשקדים ומעבדים עד לקבלת בצק.
  • 2.מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית. אופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים. בינתים מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  • 3.תערובת הגבינה: בקערה מערבבים את הגבינות עם הקמח, הקורנפלור, הווניל, 150 גרם סוכר והחלמונים עד לקבלת תערובת במרקם חלק.
  • 4. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבונים עם 40 גרם הסוכר עד לקצף יציב.
  • 5.מוסיפים את קציפת החלבונים לתערובת הגבינות בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אוורירית ואחידה במרקמה.
  • משמנים את דפנות התבנית ב-2 כפות חמאה רכה בצורה יסודית ויוצקים את התערובת מעל הבצק הפריך.
  • 6. מכניסים לתחתית תנור שחיממנו מראש לחום של 250מעלות תבנית גדולה עם מים רותחים (כדי למנוע התייבשות העוגה). מכניסים למרכז התנור את התבנית עם העוגה עצמה ואופים כ-10 דקות או לקבלת צבע ענברי עמוק. מורידים את חום התנור ל- 150 ואופים כ-35 דקות נוספות.
  • 7. בודקים שהעוגה לא רוטטת, מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה. מעבירים למקרר ל- 4 שעות לפחות. מומלץ לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה.
  • עוד מתכונים לשבועות

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully