מתכונים חמים

דובשניות מתובלות

דובשניות מתובלות בסגנון רוסי עתיק

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דובשניות פריאנקי רוסיות של מירב שיינר

מחשבון המרות

מצרכים

  • מתכון ל- 50 עוגיות
  • לעוגיות:
  • 1/4 כוס נס קפה אינסטנט
  • 1/4 כוס מים חמים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס דבש
  • 120 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 3/4 כפית סודה לשתיה
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 3 כוסות קמח מנופה
  • לציפוי:
  • 1/2 3 חבילות אבקת סוכר
  • 4-5 כפיות חלב קר / מים קרים/ מיץ לימון קר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בתוך קלחת בינונית ממיסים את הקפה והמים. מוסיפים סוכר, דבש וחמאה ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר והחמאה נמסים לגמרי והתערובת נוזלית, אחידה וחלקה. יש לערבב מדי פעם ולהשגיח.
  • 2. מסירים מן האש, מעבירים לקערה ומצננים 5-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת את הביצה הטרופה ואבקות ההתפחה ומערבבים נמרצות עם מזלג.
  • 3. מוסיפים את הקמח בשתי פעימות ומערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
  • 4. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מומלץ לקרר 4-6 שעות - דבר אשר יועיל למרקם ויקל על העבודה.
  • 5. מוציאים מהמקרר, נוטלים כפית קטנה ובעזרתה קורצים מן הבצק. מגלגלים לכדורים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת, במרחק 3 אצבעות לפחות (העוגיות מכפילות את גודלן באפייה).
  • 6. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות. יש לשים לב לא לאפות יתר על המידה, שכן העוגיות יתקשו במהרה וישרפו. כדאי להוציא את העוגיות כשצבען חום עדין ואין עדיין התכהות יתרה בצדדים. מצננים בתבנית כ-2 דקות ומעבירים על גבי רשת צינון.
  • 7. ניגשים למלאכת הציפוי. בקערה בינונית מערבבים את הסוכר והחלב לכדי זיגוג סמיך במיוחד. לא להתפתות להוסיף נוזלים אשר ידללו במהרה את הזיגוג. במתכון זה המטרה היא לקבל זיגוג מלא ואטום.
  • 8. מניחים נייר אפייה מתחת לרשת הצינון. טובלים את תחתית העוגיה בתוך הזיגוג ומניחים הפוך על הרשת. כך ממשיכים עם יתר העוגיות. ממתינים כ- 10 דקות עד שהזיגוג יתקשה לגמרי. כעת טובלים את כיפת העוגיה בזיגוג ומניחים על התחתית. ממשיכים עם יתר העוגיות כנ"ל.
  • איחסון:
  • הציפוי מאריך את חיי העוגיה, עם זאת מי שבוחר לוותר עליו יוכל להקפיא חלק מהעוגיות ואת חלקן הנותר לאחסן בקופסת פח או במיכל זכוכית אטומים, במקום חשוך הרחק מחום ולחות ישירים.
  • פינת היצירה:
  • *ניתן להוסיף טיפת צבע מאכל לפי בחירה לתערובת הזיגוג / תמציות נוזליים בטעמים שונים ולא על בסיס שומן.
  • *מומלץ לפזר מעל ציפוי העוגיה לפני שהתגבש שברי שקדים, פולי קקאו/ קפה גרוסים ומה שאוהבים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully