מתכונים חמים

מרק ריבולטה סמיך עם ירקות

מרק הריבולטה נולד בטוסקנה בדיוק לימי החורף. לתוך סיר גדול מכניסים שעועית לבנה יחד עם כל הירקות שיש בבית כולל שאריות הלחם מאתמול ומקבלים מרק סמיך שהוא ארוחה שלמה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק ריבולטה של אורלי פלאי

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 6 מנות:
  • 1 כוס שעועית לבנה מושרית לילה במים קרים
  • 1 עלה דפנה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כרובית מפורקת לפרחים
  • 1/2 1 ליטר מים
  • 1 כף תערובת עשבי תיבול איטלקית
  • 1 קופסה שימורי עגבניות
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה:
  • 5 פרוסות לחם לבן מאתמול קרועות או חתוכות לקוביות
  • כמה עלי בזיליקום להגשה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שמים את השעועית בסיר, מכסים במים כ-4 ס"מ מעל הקטניות ומביאים לרתיחה עם גבעול מרווה ועלה דפנה. מנמיכים להבה ומבשלים שעה או עד שהשעועית מתרככת. שומרים להמשך.
  • 2. בינתיים בסיר גדול עם שמן זית מטגנים את ירקות השורש כ-10 דקות. מתבלים במלח, פלפל ותערובת התבלינים האיטלקית.
  • 3. מוסיפים עגבניות ומבשלים 5 דקות עד לצמצום הנוזלים שלהן.
  • 4. מוסיפים לסיר את השעועית המבושלת עם מי הבישול שלה ומוסיפים מים כך שיהיו הרבה נוזלים במרק. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים הכל יחד 20 דקות נוספות.
  • 5. מוסיפים את הבזיליקום ואת הלחם הישן, מערבבים ונותנים ללחם להיספג ולמרק להסמיך. יוצקים לקעריות, מטפטפים שמן זית לכל קערית ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully