וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ריבולטה איטלקי לימים גשומים

בשיתוף סוגת

9.2.2022 / 7:50

מרק הריבולטה האיטלקי הוא בדיוק מה שאתם צריכים כשהגשם מתדפק על החלון. מכניסים לתוך סיר גדול את כל מה שיש בבית כולל שעועית לבנה ולחם מאתמול ומתמוגגים

מרק ריבולטה של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס,
עשיר וסמיך. מרק ריבולטה איטלקי/נמרוד סונדרס

כמו המניסטרונה ומרק א-פג'ולי עם פסטה ושעועית לבנה, גם הריבולטה הוא מרק מרפרטואר המרקים האיטלקי - עשיר, סמיך ומשביע.

מקורו של מרק הריבולטה בטוסקנה והוא נולד בדיוק לימי החורף הקרים. לתוך סיר גדול מכניסה המאמא האיטלקית שעועית לבנה יחד עם כל הירקות שיש בבית, כולל הלחם מאתמול ומבשלת מרק סמיך ועשיר שהוא ארוחה שלמה, בלי לצאת מהבית.

מרק ריבולטה של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס,
כל מה שיש במקרר נכנס פנימה. מכינים מרק ריבולטה/נמרוד סונדרס

אל תוותרו על קרעי הלחם במרק שסופגים לתוכם את הנוזל ומסמיכים אותו, אם לא ניסיתם תגלו שמדובר בתענוג.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

מרק עגבניות סמיך עם גריסים לימים קרים

בשיתוף סוגת

מרק ריבולטה סמיך עם ירקות

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין

20 דקות עבודה,90 דקות סה"כ,קל להכנה,6 סועדים
מרק ריבולטה של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס,
מרק ריבולטה של אורלי פלאי/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • לבישול השעועית:

    • 1כוסשעועית לבנה - מושרית לילה במים קרים
    • 1עלה דפנה
    • 1גבעולמרווה
  • למרק:

    • 3כפותשמן זית
    • 1גזר
    • 1בצל
    • 2גבעולי סלרי
    • 1תפוח אדמה
    • 1בטטה
    • ½כרובית מפורקת לפרחים
    • 1כףתערובת עשבי תיבול איטלקית ( אם אין ניתן לשים טימין, אורגנו, בזיליקום מיובשים או טריים)
    • 1פחיתשימורי עגבניות קצוצות או מרוסקות (400 גרם)
    • ½1 ליטריםמים
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
  • הגשה

    • 5פרוסותלחם לבן מאתמול
    • עלי בזיליקום

אופן ההכנה

איך מכינים מרק ריבולטה סמיך עם ירקות?

  • 1
    מסננים את השעועית ושמים בסיר. מכסים במים כ-4 ס"מ מעל הקטניות ומביאים לרתיחה עם גבעול מרווה ועלה דפנה. מנמיכים להבה ומבשלים שעה או עד שהשעועית מתרככת. שומרים להמשך.
  • 2
    בינתיים חותכים את הירקות לקוביות בינוניות-קטנות (חוץ מהכרובית) ובסיר גדול עם שמן זית מטגנים אותם כ-10 דקות. מתבלים במלח, פלפל ותערובת התבלינים האיטלקית.
  • 3
    מוסיפים את העגבניות והכרובית ומבשלים 5 דקות עד לצמצום הנוזלים שלהן.
  • 4
    מוסיפים לסיר את השעועית המבושלת עם מי הבישול שלה ועוד מים, כך שיהיו הרבה נוזלים במרק. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים הכל יחד 20 דקות נוספות.
  • 5
    קורעים את הלחם ביד או חותכים לקוביות ומוסיפים למרק יחד עם הבזיליקום הטרי. מערבבים ונותנים ללחם להיספג ולמרק להסמיך. יוצקים לקעריות, מטפטפים שמן זית לכל קערית ומגישים.
  • 6
    אופן הכנת מרק ריבולטה בתמונות:
    מבשלים את השעועית ובינתים חותכים את הירקות/נמרוד סונדרס
    מטגנים את הירקות בשמן הזית כ-10 דקות/נמרוד סונדרס
    מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5 דקות נוספות עד לצמצום/נמרוד סונדרס
    מוסיפים את השעועית המבושלת עם נוזלי הבישול שלה/נמרוד סונדרס
    יוצקים עוד מים עד כיסוי ומבשלים יחד כ-20 דקות/נמרוד סונדרס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully