נושאים חמים

פלאפל- עג'ון

מאפים קריספיים של פלאפל בסגנון לחמעג'ון עמוסי עשבי תיבול טריים. מגישים עם המון טחינה וסלט ירקות קצוץ טרי ומתענגים. מי שרוצה לוותר על הפיתות יכול לשטח בתבנית כמו פשטידה או להוסיף אבקת אפייה, ליצור כדורים ולטגן בדרך הישנה והמוכרת

פלפאל-עג'ון (נמרוד סונדרס , יח
פלפאל-עג'ון (נמרוד סונדרס , יח"צ)

מצרכים

  • ל-8 יחידות:
  • 4 פיתות חצויות לרוחב
  • שמן זית
  • לתערובת:
  • 500 גרם (1 שקית) גרגירי חומוס
  • צרור גדול של פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • 5 שיני שום
  • 1 בצל סגול חתוך גס
  • פלפל ירוק חריף
  • 3 כפות כמון טחון
  • 2 כפות כוסברה טחונה
  • 2 כפות טחינה (לא חובה)
  • כף מלח
  • כפית גדושה אבקת אפיה (במידה ומטגנים)
  • להגשה:
  • סלט ירקות
  • כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את גרגירי החומוס במשך 24 שעות בקערה גדולה עם המון מים. בקיץ משרים במקרר. מסננים ושוטפים במים זורמים מתחת לברז.
  • 2. טוחנים את הגרגרים עם פטרוזיליה, כוסברה, בצל, שום ופלפל חריף במעבד מזון למעין משחה גרגירית. אם רוצים מוסיפים 2 כפות טחינה. מתבלים בכמון, כוסברה יבשה ומלח ומערבבים.
  • ** עד כאן אפשר להכין מראש, לשמור ולהכין כדורי פלאפל מטוגנים או להמשיך ולהכין לחמעג'ון.
  • 3.להכנת לחמעג'ון: מחממים תנור ל-220 מעלות. מזלפים שמן זית על חצאי הפיתות, מורחים את תערובת הפלאפל מעל ואופים עד להשחמה.
  • 4.להכנת כדורי פלאפל: לפני טיגון הפלאפל מוסיפים את אבקת האפיה, מערבבים ויוצרים כדורים.
  • מחממים שמן לטיגון, אגב לא חייבים טיגון עמוק אפשר גם טיגון חצי עמוק, כמו לשניצל.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת