תבשיל עוף בבירה ופטריות
מתכון לקדירת עוף ופטריות לאמצע השבוע, שיכולה להתאים לכל המשפחה
עוף בבירה ופטריות של רות אוליבר (צילום: יח"צ, דרור עינב)
מחשבון המרות
- עבור 4 מנות
- 4 כרעיים מפורקות
- 1/2 כוס קמח
- 2 כפות פפריקה (אפשר תערובת של מתוקה וחריפה)
- 1 כפית אבקת קארי
- 1 כפית כורכום
- 6 כפות שמן
- 4 בצלים חתוכים לטריזים
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 סלסילות פטריות טריות קטנות חצויות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
- 1 פלפלים אדום חתוך לקוביות
- 2 כפות דבש
- 1/2 1 כוסות בירה לבנה
- מלח פלפל שחור גרוס
- 1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- 1.מערבבים קמח, פפריקה, קארי, כורכום, מלח ופלפל ומקמחים את חלקי העוף.
- 2. מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את חלקי העוף עד להזהבה. שומרים בצד.
- 3. מוספים לסיר את השמן הנותר, את הבצל, השום, הפטריות, הגזרים, והפלפלים ומטגנים כ-8 דקות תוך כדי ערבוב.
- 4. מחזירים את העוף ומוסיפים את הדבש והבירה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית- נמוכה.
- 5. מסירים את הכיסוי וממשיכים לבשל עוד 30 דקות נוספות, כשמדי פעם מנענעים את הסיר כך שהנוזלים מכסים את העוף.
- 6. מפזרים כוסברה ומגישים חם, עם אורז.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה