נושאים חמים

תבשיל עוף בבירה ופטריות

מתכון לקדירת עוף ופטריות לאמצע השבוע, שיכולה להתאים לכל המשפחה

עוף בבירה ופטריות של רות אוליבר (יח
עוף בבירה ופטריות של רות אוליבר (יח"צ , דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 4 מנות
  • 4 כרעיים מפורקות
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 כפות פפריקה (אפשר תערובת של מתוקה וחריפה)
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כפית כורכום
  • 6 כפות שמן
  • 4 בצלים חתוכים לטריזים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 סלסילות פטריות טריות קטנות חצויות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
  • 1 פלפלים אדום חתוך לקוביות
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 1 כוסות בירה לבנה
  • מלח פלפל שחור גרוס
  • 1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים קמח, פפריקה, קארי, כורכום, מלח ופלפל ומקמחים את חלקי העוף.
  • 2. מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את חלקי העוף עד להזהבה. שומרים בצד.
  • 3. מוספים לסיר את השמן הנותר, את הבצל, השום, הפטריות, הגזרים, והפלפלים ומטגנים כ-8 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 4. מחזירים את העוף ומוסיפים את הדבש והבירה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית- נמוכה.
  • 5. מסירים את הכיסוי וממשיכים לבשל עוד 30 דקות נוספות, כשמדי פעם מנענעים את הסיר כך שהנוזלים מכסים את העוף.
  • 6. מפזרים כוסברה ומגישים חם, עם אורז.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת