וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרגיות בקארי וקרם קוקוס

אבי ביטון, בשיתוף שמן עץ הזית

9.2.2017 / 8:01

אבי ביטון מגיע לפרגן למסעדת מוג'ו האסיאתית המצליחה מנתניה, ומכין בהשראתה מנה של נתחי פרגיות ברוטב של קארי וחלב קוקוס, שמציפה את המטבח בניחוחות מהמזרח

ככה תכינו פרגיות בחלב קוקוס וקארי/בימוי ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

העיר נתניה טומנת בחובה סצנה קולינרית לא קטנה, כשאחת המסעדות שמעניקות תרומה משמעותית לכך היא מסעדת מוג'ו. כבר תשע שנים שהבר האסיאתי מצליח לשלב בין המטבח התאילנדי, היפני והווייטנאמי וליצור אוכל טוב מחומרי גלם איכותיים. אבי ביטון חזר משם עם חשק לאוכל אסיאתי ומכין נתחי פרגית עסיסיים עם קרם קוקוס וקארי שממלאים את כל הבית בריח של המזרח הרחוק.


לעוד מתכונים מפרגנים:
בהשראת בית תאילנדי: מרק טום יאם חורפי
הסוד לחזה עוף עסיסי ספוג תבלינים אסיאתיים
תאילנד בצלחת: הקינוח הכי פשוט שיש

פרגיות בקארי וקרם קוקוס

מתכון מאת: אבי ביטון

פרגיות בחלב קוקוס וקארי של אבי ביטון. שני בריל,
פרגיות בחלב קוקוס וקארי של אבי ביטון/שני בריל

מצרכים למתכון

    • 600גרםפרגיות (כרעיים ללא עצם) חתוכות לרצועות
    • 5כפותשמן קנולה
    • 1פחיתקרם קוקוס
    • 1כףתבלין קארי צהוב
    • 2ס"משורש ג'ינג'ר קצוץ דק
    • 2שיני שום קצוצות דק
    • 1כףסוכר חום
    • 1צרורבצל ירוק קצוץ
    • 1צרורכוסברה קצוצה
    • 1פלפל חריף אדום פרוס דק
    • מלח
    • 4כפותצ'ילי מתוק
  • להגשה"

    • אורז בסמטי מבושל

אופן ההכנה

איך מכינים פרגיות בקארי וקרם קוקוס?

  • 1
    למחבת כבדה יוצקים שמן קנולה וצולים את הפרגיות.
  • 2
    מוסיפים למחבת הפרגיות את הקארי והצ'ילי המתוק ומערבבים.
  • 3
    מוסיפים את השום ושליש מכמות קרם הקוקוס ומערבבים.
  • 4
    מוסיפים ג'ינג'ר קצוץ, סוכר חום, צ'ילי ואת שאר קרם הקוקוס. מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות.
  • 5
    טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים את הבצל הירוק והכוסברה ומגישים בליווי אורז בסמטי.
אבי ביטון, בשיתוף שמן עץ הזית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully