פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות רייבה מזרחיות

      לעוגיות הרייבה או הג'רייבה המזרחיות גרסאות מעט שונות, אבל כולן נמסות בפה ולכולן מרקם מעט חולי. קצת קינמון מלמעלה, וקדימה לשולחן

      20 מדרגים / 2.87 כוכבים

      עוגיות רייבה (ג'רייבה) (דרור עינב)
      עוגיות רייבה (ג'רייבה) (דרור עינב)

      מצרכים

      • 2 כוסות קמח
      • 1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
      • 1/2 כפית מלח
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 1 כפית תמצית ווניל
      • 1 כף טחינה
      • 1/4 כפית מי זאהר
      • 3/4 כוס שמן (להתחיל מ-2/3 כוס ולבדוק את המרקם של הבצק)
      • לקישוט: מעט קינמון

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 2. מנפים לקערה את הקמח ואבקת הסוכר. מוסיפים את המלח ואבקת האפייה ומערבבים.
      • 3. מוסיפים את תמצית הווניל, מי הזאהר והטחינה ומתחילים להוסיף את השמן בנגלות קטנות, כל פעם קצת. מנסים ליצור כדור בגודל עוגיה- אם הבצק מתפורר בידיים, מוסיפים עוד מהשמן שנותר. נותנים לבצק לנוח חצי שעה.
      • 4. יוצרים כדורים בקוטר כ-2 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים אחד מהשני.
      • 5. מפזרים מעל העוגיות מעט אבקת קינמון ומכניסים לתנור. אופים כ-9-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתית. העוגיות עצמן צריכות להישאר בהירות.
      • 6. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
      • • ניתן לשמור עד כשבועיים בצנצנת אטומה או בהקפאה כחודשיים.

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -