מתכונים חמים

עוגיות רייבה מזרחיות

לעוגיות הרייבה או הג'רייבה המזרחיות גרסאות מעט שונות, אבל כולן נמסות בפה ולכולן מרקם מעט חולי. קצת קינמון מלמעלה, וקדימה לשולחן

מתכון מאת: חן מזרחי, .
  • 60 דקות סה"כ

עוגיות רייבה (ג'רייבה) (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 1 כף טחינה
  • 1/4 כפית מי זאהר
  • 3/4 כוס שמן (להתחיל מ-2/3 כוס ולבדוק את המרקם של הבצק)
  • לקישוט: מעט קינמון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. מנפים לקערה את הקמח ואבקת הסוכר. מוסיפים את המלח ואבקת האפייה ומערבבים.
  • 3. מוסיפים את תמצית הווניל, מי הזאהר והטחינה ומתחילים להוסיף את השמן בנגלות קטנות, כל פעם קצת. מנסים ליצור כדור בגודל עוגיה- אם הבצק מתפורר בידיים, מוסיפים עוד מהשמן שנותר. נותנים לבצק לנוח חצי שעה.
  • 4. יוצרים כדורים בקוטר כ-2 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים אחד מהשני.
  • 5. מפזרים מעל העוגיות מעט אבקת קינמון ומכניסים לתנור. אופים כ-9-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתית. העוגיות עצמן צריכות להישאר בהירות.
  • 6. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
  • • ניתן לשמור עד כשבועיים בצנצנת אטומה או בהקפאה כחודשיים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully