מתכונים חמים

עוגיות שקדים ודבש

סוהאן עלי, עוגיות מתוקות בציפוי שקדים ופיסטוקים, קלות ומהירות להכנה

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סוהאן עסלי - עוגיות דבש ושקדים פרסיות

מחשבון המרות

מצרכים

  • 25 עוגיות גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות שבבי שקדים
  • 2 חוטי זעפרן מהולים בכף מים רותחים (לא חובה)
  • 2 כפות מי ורדים
  • 1/4 כוס פיסטוקים טבעיים טחונים גס

אופן ההכנה

  • 1. מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה ומניחים בצד.
  • 2. בסיר בינוני מבשלים את הסוכר, הדבש והשמן על אש בינונית תוך ערבוב, עד אשר הסוכר נמס בתערובת החמה.
  • 3. מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב. מבשלים כ-5 דקות תוך ערבוב עד שהתערובת מתכהה ומסמיכה. למי שברשותו מדחום - יש להגיע לטמפ' של 140 מעלות. נוטלים עם כף טיפה מהתערובת ומניחים על משטח השיש הקר, אם בתוך פחות מ-10 שניות הטיפה מתמצקת והופכת לסוכריה - סימן שזה מוכן.
  • 4. מסירים מן האש ומוסיפים את הזעפרן ותמצית מי הוורדים ומערבבים היטב.
  • 5. עובדים בזריזות: בעזרת שתי כפות מתחילים לסדר את העוגיות על גבי התבניות המרופדות נייר אפיה. לוקחים מתערובת השקדים בכף אחת ומסירים בעזרת הכף השנייה. ניתן בעזרת קיסם לסדר באופן שווה את השקדים על פני העוגיה.
  • 6. מפזרים מיד מעל העוגיות החמות את הפיסטוקים הטחונים ומצננים כשעה לפחות בטמפ' החדר, רצוי באזור קריר. מגישים עם כוס תה חם לא ממותק.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully