וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סוהאן עסלי: עוגיות דבש ושקדים פרסיות

בכדי לשבור את הצום של יום כיפור ולקרב לבבות אופה מירב שיינר עוגיות פרסיות מתוקות עם דבש המשובצות בשקדים ופיסטוקים

סוהאן עסלי - עוגיות דבש ושקדים פרסיות. נמרוד סונדרס
עוגיות דבש ושקדים פרסיות עם זעפרן ומי ורדים/נמרוד סונדרס

גם מי שאינו נוהג להתפלל או לצום, מרגיש היטב את אווירת יום כיפור, את הדממה העיקשת והשלווה גם יחד שנפרצות אלינו כבר בשעות בין ערביים ועד שקיעת השמש. באותן שעות ספורות, אם ספונים אנו בביתנו או שוטפים אט אט את הרחובות, בתוך השקט האינסופי הזה עולים בנו פתאום רגעים ארוכים של הרהורים.

יעקב רוטבליט כתב בשירו : "אם רק תבינו, אם רק תאמינו, הושיטו ידיים, זה לא בשמיים" ובעיניי זה תמצית הכל, ובמיוחד ביום הכיפורים. אם ננסה להבין ולחשוב אחרת ובעיקר את האחר, השאר כבר יקרה מעצמו.

ובנימה אופטימית זו, אחלוק איתכם מתכון פרסי לעוגיות סוהאן עסלי (sohan asali), המשובצות בשקדים ודבש בניחוח ורדים וזעפרן, קלות ומהירות הכנה. מתאים במיוחד לשבירת הצום ולקירוב לבבות. צום קל!

סוהאן עסלי - עוגיות דבש ושקדים פרסיות. נמרוד סונדרס
מקרבות לבבות. עוגיות דבש פרסיות/נמרוד סונדרס

עוגיות שקדים ודבש

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה אוכל

סוהאן עסלי - עוגיות דבש ושקדים פרסיות. נמרוד סונדרס
סוהאן עסלי - עוגיות דבש ושקדים פרסיות

מצרכים למתכון

    • 1כוססוכר
    • ½כוסדבש
    • ½כוסשמן
    • 2כוסותשבבי שקדים
    • ¼כוספיסטוקים טבעיים, טחונים גס
    • מעטזעפרן , בערך 2 חוטים (רשות)
    • 2כפותמי ורדים

אופן ההכנה

איך מכינים עוגיות שקדים ודבש?

  • 1
    מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה ומניחים בצד.
  • 2
    בסיר בינוני מבשלים את הסוכר, הדבש והשמן מעל אש בינונית תוך ערבוב, עד אשר הסוכר נמס בתערובת החמה.
  • 3
    מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב. מבשלים כ-5 דקות תוך ערבוב עד שהתערובת מתכהה ומסמיכה. למי שברשותו מדחום - יש להגיע לטמפ' של 140 מעלות. נוטלים עם כף טיפה מהתערובת ומניחים על משטח השיש הקר, אם בתוך פחות מ-10 שניות הטיפה מתמצקת והופכת לסוכריה - סימן שזה מוכן.
  • 4
    מסירים מן האש ומוסיפים את הזעפרן ותמצית מי הוורדים ומערבבים היטב.
  • 5
    עובדים בזריזות: בעזרת שתי כפות מתחילים לסדר את העוגיות על גבי התבניות המרופדות נייר אפיה. לוקחים מתערובת השקדים בכף אחת ומסירים בעזרת הכף השנייה. ניתן בעזרת קיסם לסדר באופן שווה את השקדים על פני העוגיה.
  • 6
    מפזרים מיד מעל העוגיות החמות את הפיסטוקים הטחונים ומצננים כשעה לפחות בטמפ' החדר, רצוי באזור קריר. מגישים עם כוס תה חם לא ממותק.
  • אחסון: בכלי סגור. במצב של מזג אויר חם ולח במיוחד, מומלץ לאחסן את העוגיות במקפיא בכלי אטום ולהפרידן בעזרת ניירות אפיה קטנים שיחצצו בינהן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully