מתכונים חמים

עוגת גבינה מ-3 מרכיבים

שוקולד לבן, גבינת שמנת וביצים, זה כל מה שצריך בשביל עוגת הגבינה המשגעת הזאת.

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה! NEWS
  • 50 דקות עבודה

  • 90 דקות סה"כ

  • קוטר 20 ס״מ

עוגת גבינה ללא גלוטן מ-3 מרכיבים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 5 ביצים, רצוי בטמפ' החדר
  • 1 גביע גבינת שמנת מתוקה 25 % לפחות (למשקיענים אפשר מסקרפונה) בטמפ' החדר
  • 200 גרם שוקולד לבן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית מתפרקת עטופה מבחוץ בנייר כסף או תבנית פיירקס (אותה לא צריך לעטוף). משמנים את התבנית מבפנים או מניחים נייר אפיה משומן.
  • 2. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים- חלבונים בקערת המיקסר וחלמונים בכלי קטן.
  • 3. ממיסים את השוקולד הלבן בבאן מארי מעל אמבט מים חמים או במיקרו בפולסים של 20 שניות. שימו לב שהשוקולד הלבן נוטה להישרף מאוד מהר אז הקפידו לערבב היטב במיוחד בשימוש במיקרו.
  • 4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומבריק.
  • 5. בקערה גדולה יחסית מערבבים את הגבינה עם השוקולד הלבן המומס עד לקבלת קרם חלק ואז מוסיפים את החלמונים זה אחר זה ומטמיעים אותם בקרם.
  • 6. מוסיפים לקערת הגבינה שליש מכמות הקצף בעזרת מרית (לקקקן) ומטמיעים אותו בתנועות קיפול ותפיחה של המרית עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את שאר הקצף ושוב באותה פעולה מערבבים עד לקבלת תערובת תפוחה, אוורירית וחלקה.
  • 7. מעבירים את הבלילה לתבנית שהכנו מראש, מניחים אותה בתוך תבנית גדולה יותר ואותה ממלאים במעט מים ומכניסים לתנור- אפיה בתוך אמבט מים שישמור שלא תתייבש.
  • 8. אופים 40-45 דקות או עד שהעוגה מקבלת מעטה זהוב, היא עדיין מעט רוטטת במרכז אבל יציבה. מכבים את התנור ומשאירים אותה בפנים ל-15 דקות נוספות.
  • 9. מוציאים, מצננים ומכניסים למקרר, עדיף ללילה לפני שמחלצים. לא הצלחתם לחלץ? הגישו אותה למרכז השולחן עם כפיות ארוכות. זה מעדן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully