פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה תפוחי אדמה וגבינות

      מירב שיינר במתכון למאפה תפוחי אדמה וגבינות

      2 מדרגים / 3.52 כוכבים

      מילפיי תפוחי אדמה (דרור עינב)
      מילפיי תפוחי אדמה (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: 2 מאפים משפחתיים וגדולים
      • 1 חבילה בצק עלים שמרים, מופשר במקרר
      • 100 גרם פירורי פנקו או 'פירורים מוזהבים'
      • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
      • 4-6 תפוחי אדמה מהמדורה או תפוחי אדמה אפויים בתנור
      • 2-4 שיני שום כתושים או פרוסים דק
      • 250 גרם גבינת עיזים
      • 100 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת
      • 350 גרם כדורי מוצרלה קרועים לחתיכות
      • 50 גרם גבינת פרמזן
      • מלח ופלפל
      • ענפי רוזמרין או טימין טריים

      אופן ההכנה

      • 1. פורסים את יריעת הבצק עם הניילון (הניילון כלפי מטה) על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה וחותכים לשני חצאים- כל אחד ישמש עבור מאפה.
      • 2. מקמחים את החלק החשוף של כל חלק ומברישים שאריות קמח עודפות. הופכים את יריעות הבצק המקומח על גבן ומסירים את הניילון.
      • 3. מברישים את חלקו החשוף של הבצק בשמן זית ומפזרים מעל כל חלק מחצית מכמות פירורי הפנקו וגבינת הגרנה פדנו.
      • 4. מסמנים בעדינות ביריעות הבצק שוליים בעובי 3 ס"מ ובעזרת כפית קטנה מערימים תלוליות קטנות של גבינת עיזים מסביב לכל מסגרת בצק ובמרכזה- את השוליים שסימנו משאירים נקיים.
      • 5. מסירים את הקליפות מתפוחי האדמה. בוצעים חתיכות בינוניות ומניחים מעל הכל. מתבלים במלח ופלפל לפי ובשום.
      • 6. מפזרים את קרעי גבינת המוצרלה, מניחים מעל עוד כמה חתיכות של תפוחי אדמה ומתבלים במלח ופלפל. מטפטפים מעל הכל מעט שמן זית.
      • 7. ניגשים לעיצוב המאפה: בשני צידי השוליים הרוחביים שסימנו חותכים רצועות בעובי 1 ס"מ ובאורך 2-3 ס"מ, מרימים את הרצועות ומסובבים פעם אחת ולוחצים פנימה לכיוון המרכז עד ששני המאפים מקבלים שוליים מסובבים ויפים. מברישים את שולי הבצק החשופים בשמן זית ומפזרים מגבוה מעט מלח דק. מקשטים בענפי רוזמרין או טימין טריים.
      • 8. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו ומכניסים את שני המאפים המעוצבים והממולאים לאפיה של 20-25 דקות עד שהמאפה הופך זהוב ותפוח.
      • 8. מוציאים מן התנור ומעבירים מיד על גבי רשת צינון. מצננים 5-10 דקות. מקשטים בגילוחי גבינת פרמזן ומגישים למרכז השולחן.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -